Flashpacken ook populair in Peru

Tijdens een flashpack vakantie naar Peru kun je bijzondere activiteiten ondernemen, zoals sandboarden.

Tijdens een flashpack vakantie naar Peru kun je bijzondere activiteiten ondernemen, zoals sandboarden.

Hoewel het een tijdlang populair was om te gaan backpacken, neemt flashpacken het nu over. Dit is eigenlijk bakcpacken alleen dan zonder het afzien in goedkope hostels, slecht eten en liften. Dus eigenlijk is het een iets luxere versie van Backpacken. Peru wil graag meegenieten van deze nieuwe trend en profileert zich daarom als flashpack bestemming. Het land heeft dan ook veel moois te bieden zoals het Andes gebergte, het regenwoud en de kustlijn. Peru biedt tal van verschillende routes, comfortabele hostels en hotels, tempels, steden en lekker eten.

Flashpacking in Peru
Flashpacken is het nieuwe backpacken, overdag trek je gewoon met je rugzak door het land maar ’s avonds kun je genieten van een warme douche, lekker eten en een comfortabele kamer in een hostel of hotel. In Peru vind je hostels, guesthouses en hotels, voor betaalbare prijzen. Geniet samen met andere flashpackers van privékamers midden in de Peruviaanse natuur of in het centrum van Lima. Daarbij is het openbaar vervoer in Peru, in tegenstelling tot veel andere back- en flashpack bestemmingen, goed geregeld. De Cruz del Sur bijvoorbeeld, is een buslijn met comfortabelen en luxe bussen, met routes naar alle highlights van Peru.

Avontuurlijke activiteiten
Een ander aspect van het flashpacken is dat bijzondere activiteiten en excursies niet worden overgeslagen. Peru heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten en excursies. Bewandel bijvoorbeeld de wereldberoemde Inca Trail naar de Machu Picchu en bezoek de eeuwenoude Inca stad. Of ervaar de Amazonejungle met een georganiseerde jungle trek of een boottocht. Peru biedt ook stranden, vooral in het noorden, waar je goed kan surfen. Een must-do voor degenen die behoefte hebben aan iets anders is sandboarden: met een surfplank van de zandduinen midden in de woestijn bij het plaatsje Huacachina.

Culinair dineren
Zowel bij lokale marktjes en restaurantjes als bij culinaire sterrenrestaurants, kun je lekker eten. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Al Toke Pez in Lima, een lokaal tentje waar je ceviche kunt eten. De Peruviaanse keuken staat vooral bekend om de vele kleuren en verfijnde smaken en wordt gekenmerkt door de verse, lokale producten die in de gerechten verwerkt worden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.