Golf Sportsvan is Trekauto van het Jaar 2015

Tromgeroffel…en de Trekauto van het jaar 2015 is de Volkswagen Golf Sportsvan! Ook dit jaar weer gekozen door de redactie van de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB. Dit jaar deden 19 auto’s mee verdeeld over 5 categorieën. De Golf Sportsvan was niet alleen winnaar binnen zijn eigen groep, maar ook algemeen winnaar. ‘Hij heeft de stabiliteit van een lagere auto en de ruimte van een MPV’, aldus de onafhankelijke jury. Verder wordt hij bestempeld als ‘een echte vakantieauto’.

Meer trekauto’s met kleine motoren

Bij de 2015-editie van de Trekauto van het Jaar-verkiezing is duidelijk de trend waarneembaar van kleinere motoren. Dit zogenaamde downsizen van motoren resulteert in kleine driecilinder turbomotoren waar voorheen ongeblazen viercilinders gemeengoed waren, en in opgepepte viercilinders die de plek van dikke zescilinders innemen. Een aantal jaar geleden was het ondenkbaar, maar nu is ruim 25 procent van de testauto’s (5 van de 19) een driecilinder, de rest bestaat uitsluitend uit viercilinders.

Compacte auto’s ook geschikt voor caravan

Een andere ontwikkeling is dat kleine auto’s steeds volwassener worden en daardoor een goed alternatief zijn voor modellen uit een klasse hoger. Daarom zijn bewust een paar kleine auto’s aan het testpalet toegevoegd. De volledige test is te vinden in de nieuwste editie van de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB.

Meer over de Trekauto van het Jaar

Meer informatie over de test op www.kck.eu de site van de Kampeer & Caravan Kampioen. Hier vind je ook de Kampeer & Caravan Koopwijzer, waar je snel en makkelijk je ideale caravan of camper kunt opzoeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.