Hulp voor grote gezinnen

Het blijkt niet altijd makkelijke voor gezinnen met veel kinderen om een voordelige vakantie te boeken. Foto: Creative Commons

Het blijkt niet altijd makkelijke voor gezinnen met veel kinderen om een voordelige vakantie te boeken. Foto: Creative Commons


De website vakantiesvoorgrotegezinnen.nl is deze week live gegaan. Het is een initiatief van Hilleen en Leo uit Dronten. Zij merkten dat de behoefte van grote gezinnen en het aanbod van reisorganisaties soms ver uit elkaar liggen. Het platform biedt een overzicht van accommodaties waarbij het aantal bedden vermeld staat en niet het aantal slaapplekken én een richtprijs in het hoogseizoen in plaats van het laagseizoen.

“Elk jaar kost het uitzoeken van een geschikt vakantieverblijf me enorm veel tijd. Reisorganisaties zeggen dat iets geschikt is voor zoveel personen, maar rekenen een slaapbank ook mee”, vertelt initiatiefnemer Hilleen Reinigen.  “Maar als je kinderen hebt en meeneemt op vakantie, dan wil je toch ook ’s avonds gewoon in de woonkamer kunnen zitten zonder dat de bank bezet is als bed?”. Ze beseft dat zij met hun 3 kinderen nog niet officieel tot de noemer groot gezin hoort, maar merkt wel dat alles gebaseerd is op het standaard gezin met 2 kinderen. “Vanaf 3 kinderen val je al niet meer binnen de norm en zijn er op vakantiegebied net zoveel uitdagingen als wanneer je 4 of meer kinderen hebt.” Vandaar dat ze het tijd vonden een website te maken waarbij gezocht kan worden het aantal bedden in plaats van het aantal slaapplekken.

Op dit moment staan ruim 100 accommodaties op de site. Wekelijks komen er nieuwe vakantieverblijven bij zodat de keuze steeds ruimer wordt. Met steeds meer organisaties wordt een samenwerking gezocht, want vakantiesvoorgrotegezinnen.nl is bewust geen boekingssite. De gebruiker wordt doorgestuurd naar de website van de verhuurder waar beschikbaarheid en prijs gecontroleerd kan worden. Op de website staan al wel voorbeeldprijzen vermeld. “Hiervoor hebben we een voorbeeldprijs genomen die geldt tijdens een schoolvakantie,” geeft Leo aan. “Grote gezinnen hebben vrijwel altijd minimaal 1 kind in de basisschoolleeftijd en zijn dus gebonden aan de schoolvakanties. De prijzen die dan gelden, wijken enorm af van het laagseizoen. Door de hogere prijs alvast te tonen, vind je eerder je vakantieverblijf .”

Het aanbod is divers: van ingerichte tent tot luxe vakantievilla, van Flevoland tot Spanje.  De site biedt tevens de mogelijkheid om favorieten te bewaren en om accommodaties te vergelijken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.