Hyacintenstrooimozaiek Van Gogh in Keukenhof

Veel belangstelling voor het mozaïek.

Veel belangstelling voor het mozaïek.


In de Walk of Fame in Keukenhof bloeit “Vincent van Gogh” naast Rembrandt en Jan Steen. De werken van Van Gogh vormen daarnaast een prachtige inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Vanaf vandaag is ook het hyacinten strooimozaiek Vincent van Gogh gereed. Sinds een aantal jaren maakt een vaste groep van 13 inwoners uit Lisse dit mozaiek. Zij zijn daar bijna 2 dagen mee bezig. De 7 kleuren hyacinten zijn afkomstig van de Firma’s John van de Slot en Maarten Duineveld. Bezoekers van Keukenhof hebben tijdens de opbouwdagen enthousiast hun belangstelling getoond voor de vervaardiging van het mozaiek.

Het strooimozaiek heeft hetzelfde ontwerp als het mozaiek van tulpenbollen. Medio volgende week zal ook het tulpenmozaiek in bloei staan. In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Dit moment wordt door Keukenhof aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren. Het Keukenhof thema voor 2015 is Van Gogh.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.