Kinderen kunnen een ‘paleisreis’ maken

Een combinatie van ontdekken, zien en vooral doen, dat is de ‘paleisreis’. Die kan gemaakt worden in de meivakantie, van 2 tot en met 10 mei, op Paleis Het Loo. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar krijgen de kans een speciale ‘Paleisreis’ te maken in de tuinen, onder begeleiding van een museumdocent. Daarnaast zijn er nog meer kinderactiviteiten.

Tijdens de rondleiding ’Paleisreis’ gaan kinderen op ontdekking door de tuin, waarna zij hun eigen paleistuin knutselen in de educatieruimte. Deelname aan de ‘Paleisreis’ is gratis, kinderen hebben alleen een geldig entreebewijs nodig. Aanmelden kan via paleishetloo.nl/meivakantie. Op de dag zelf uitsluitend bij beschikbaarheid.

In de tentoonstelling ‘Sisi, sprookje & werkelijkheid’ is er voor kinderen een leuke speurtocht langs alle rare, maar ware feitjes over Sisi. Daarnaast kan er in het paleis een spannend avontuur worden beleefd met ‘Willem Nul’, het paleisspook van de kinderaudiotour. En zowel binnen als buiten kunnen kinderen meespeuren met de koninklijke honden Hector, Cricket en Antoinette. Voor ieder kind is er in de meivakantie een kleurplaat om mee naar huis te nemen. Het houten Speelpaleis op het Stallenplein is de plek om te klimmen, klauteren en glijden en in het naastgelegen gerestylede Grand Café kunnen kinderen zich vermaken met de inhoud van gereedschapskistjes aan de speel- en tekentafel.
Een bezoek aan het paleisdak is ook mogelijk in de meivakantie. Op de woensdag, zaterdag én zondag worden er rondleidingen naar het dak van het paleis georganiseerd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.