Kip caravan nu ook in Engeland te koop

De Kip Shelter verovert langzaam de reiswereld.

De Kip Shelter verovert langzaam de reiswereld.


Hercberg International Ltd. uit Yorkshire en de Nederlandse caravanbouwer Kip Caravan hebben een overeenkomst getekend voor de distributie van de Kip Shelter in Groot-Brittannië. Vanaf dit kampeerseizoen is de compacte Shelter te koop in het Verenigd Koninkrijk.

In 2012 introduceerde Kip de Shelter, een compacte hefdak caravan, op haar thuismarkt. Sindsdien wordt deze verkocht in China, Taiwan, Japan, Thailand, Israel en Duitsland. Nu is het tijd om de Britse kampeerder bekend te maken met dit niche model.
“We zien een trend binnen de kampeermarkt, waarbij meer luxe wordt ingeruild voor het hebben van een meer outdoor gevoel,” zegt Kip Export Manager Ivar van der Leij. “Tent- en vouwwagenkampeerders die net dat beetje meer comfort willen, maar niet in een ‘witte doos’ willen kamperen, zijn onze grootste doelgroepen. Vooral gecombineerd met een door de De Waard ontwikkelde luifel of voortent is de Shelter een perfect kampeermiddel.”

De Shelter heeft een maximum massa van 750 kg (welke kan worden verhoogd naar 900 kg) en een eigen gewicht van 595 kg. Dit lage gewicht en een breedte van slechts 1.85 m maakt het mogelijk de Shelter gemakkelijk op de eigen oprit te parkeren en kan worden getrokken door bijna iedere auto met trekhaak. Gekookt kan er zowel binnen als buiten met de variabele keuken.

Hercberg International Ltd. is o.a. de importeur voor de Carthago kampeerauto en Knaus toercaravans. Hun doelstelling is om 5 tot 6 dealers voor de Shelter in het VK aan te stellen. Mike Lake, Sales Director en verantwoordelijk voor het dealer netwerk van Hercberg International Ltd. legt uit: “De Shelter is een product zonder vergelijk op dit moment. Het is een crossover tussen het comfort van een caravan en het outdoor-gevoel van een tent. Samen met onze kennis van de markt en de kwaliteit die Kip biedt, ben ik er van overtuigd dat de Shelter een succes zal worden op de Britse markt. Dit product is ook goed voor de markt in het algemeen en kan nieuwe en jonge klanten laten kennismaken met het kamperen.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.