Je hoofd leeg maken met nieuwe schoenen

Wandelen is voor veel mensen 'het hoofd leegmaken'. Foto: Lowa

Wandelen is voor veel mensen ‘het hoofd leegmaken’. Foto: Lowa


Wandelschoenen kunnen je beste maatjes zijn. Ze ‘dragen’ je immers als het ware door het mooiste landschappen. Dat kan gewoon over de Hoge Veluwe in Nederland zijn, maar ook door onherbergzame paden in het Andesgebergte. Door te wandelen kom je los van je dagelijkse besognes en voel je je echt vrij. En wie denkt ‘schoenen zijn schoenen’, die heeft het mis, want ook op dat gebied worden blijvend vernieuwingen doorgevoerd. Recentelijk presenteerde het merk Lowa de lijn voor het seizoen 2015. Elkedagvakantie.nl doet er een greep uit.

1. Wie de bergen als een tweede thuis beschouwt en niet liever doet dan deze natuur verkennen, zal oog hebben voor de Vantage GTX Mid (Ws). Deze trekkingschoen voor lange, intensieve bergtochten beschikt over noodzakelijke features voor een droge, stevig zittende en onvermoeibare voet. Suède splitleer wordt gecombineerd met slijtvast Cordura, waardoor beduidend op gewicht bespaard kon worden. Adviesprijs 199 euro.

2. Anderen zijn dan weer meer geïnteresseerd in een vakantie met veel afwisseling tussen sport, cultuur en ontspanning. De Palermo (Ws) ondersteunt je voeten tijdens het wandelen, sightseeing, shoppen en slenteren, zowel op het strand als in het park, op het asfalt en alle andere ondergronden die je tegenkomt op je uitstappen. Vermoeide voeten worden met deze schoen vermeden en dankzij het modieuze design past hij ook bij andere gelegenheden (bijv. werk). Het noppenprofiel zorgt voor de nodige demping en grip op een groot aantal verschillende ondergronden. De vrolijke kleuren van de Palermo worden nog eens geaccentueerd door de witte veters en de witte rand van de zool. Adviesprijs 109 euro.

3. De al bekende Renegade GTX Mid (Ws) is terug in allerlei verrassende kleurcombinaties. Om de veelzijdigheid van de schoenen zo veel mogelijk te vergroten heeft Lowa een stevige upper van nubuck leer met suède splitleer gecombineerd, samen met een bijzondere zoolconstructie en andere technische features. De perfecte pasvorm overtuigt vanaf het eerste moment dat je deze wandelschoenen aantrekt. En niet alleen bij standaard voeten, want zowel het heren- als het damesmodel zijn ook verkrijgbaar in speciale Narrow (smalle) en Wide (brede) uitvoeringen.
De GORE-TEX® lining houdt de voeten droog en zorgt tevens voor optimale regulering van de temperatuur in de schoen.
Adviesprijs 184 euro

4. Voor vrouwen is er de nieuwe Lady Light GTX en de Phoenix Mesh Lo. Deze modellen zijn afgestemd op de vrouwelijke wensen: veel comfort en weinig gewicht. De Lady Light GTX is geschikt voor bergtochten, terwijl de Phoenix Mesh Lo bedoeld is voor gemakkelijkere wandelingen. Adviesprijzen 219 en 134 euro.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.