Met de kinderen naar Sevilla

Activiteiten die je samen met kinderen kunt ondernemen in Sevilla. Foto's: StralendSevilla.nl

Activiteiten die je samen met kinderen kunt ondernemen in Sevilla. Foto’s: StralendSevilla.nl


Met de kinderen in de zomervakantie naar Sevilla, de warmste stad van Europa, klinkt misschien als een moeilijke opgave, maar niets is minder waar. In de stad kun je veel meer doen dan alleen buiten rondlopen en prachtige attracties beklimmen op warme zomerdagen. Er zijn talloze dingen te doen met kinderen en zelfs de allerkleinsten onder ons. Hieronder vind je de 4 van de leukste dingen om in Sevilla te doen met het hele gezin.

Parque de María Luisa
Niets is lekkerder op een warme zomerdag dan met het hele gezin lekker in de schaduw te picknicken in het park. Daarvoor moet je absoluut bij het Parque de María Luisa zijn. Het is een prachtig, groot park, waar je volop kan rondwandelen over lange wandelpaden, langs fonteinen en vijvers en door prachtige tuinen en je kunt er de vele (water)vogels bewonderen. De Plaza de España en de Plaza de América zijn hier twee van de hotspots die je niet mag missen. Kijk eens op de website van Stralend Sevilla om nog meer te lezen over wat dit prachtige park allemaal te bieden heeft.

Het aquarium
Vlakbij het Parque de María Luisa, langs de Guadalquivir, vind je het Aquario de Sevilla. Deze twee zou je dus gemakkelijk op één dag kunnen combineren. Het aquarium is 10.000 vierkante meter groot en in tanks tot wel 9 meter diep zwemmen verschillende soorten haaien, schildpadden, reptielen en bijna 400 soorten vissen. Het aquarium werkt ook mee aan een herstelproject voor de schildpadden en voor de echte durfal is er zelfs de mogelijkheid om een nachtje in het museum te slapen en de haaien te bestuderen! – Website – Prijzen: Volwassene € 15, Kinderen 4-14 jaar € 10. Grote gezinnen krijgen korting

Safaripark
Als de kinderen van mooie dieren houden, is het La Reserva Safari del Castillo de las Guardas een absolute aanrader. Het safaripark bevindt zich met de auto op nog geen uur afstand van Sevilla en je kunt het park per auto of vanuit het rondrijdende treintje bekijken. Je kunt er vele wilde dieren als zebra’s, leeuwen, beren of olifanten bekijken, maar er zijn ook vogel- of zeeleeuwenshows. Ook leuk: verspreid over het park staan verschillende dinosaurussen. Er zijn verschillende eetmogelijkheden en je kunt er ook overnachten. – Website – Prijzen: Volwassene: € 24,50, kinderen 3-12 jaar: € 18,50

De dierentuin
De dierentuin van Sevilla (Mundo Park) is misschien niet zo groot als andere grote steden, maar daarom nog niet minder mooi. En je bent er met de auto met een half uurtje. Het heeft meer dan 120 soorten dieren, maar het park is eigenlijk gespecialiseerd in botanie. Het heeft meer dan 200 soorten planten en onder andere een reproductie van het tropisch regenwoud. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een minidierentuin met minder wilde dieren waar ze mee kunnen spelen. Dit park is 365 dagen per jaar geopend. – Website – Prijzen: Volwassene: € 15, kinderen 2-10 jaar: € 10.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.