Met je Nederlandse paspoort bijna de wereld rond

Met een Nederlands paspoort kun je bijna moeiteloos de hele wereld rondreizen. Foto: Screenshot Passport Index.

Je denkt er op een dagelijkse basis misschien niet zoveel over na, maar met een Nederlands paspoort kun je niet zo maar alle landen ter wereld bezoeken. In totaal kun je naar 143 landen zonder een visum aan te hoeven vragen, van de 195 internationaal erkende onafhankelijke staten. Daarmee doen wij het nog helemaal niet slecht op de Paspoort Index van financieel adviesbureau Arton Capital. Het is met een Nederlands paspoort dus best makkelijk om de wereld rond te reizen. Handig om te weten als je een wereldreis wil maken.

Zuid-Korea
Toch komen we daarmee op de passport power ranking uit op nummer vier en zijn er landen met een paspoort waar je nog vrijer mee de wereld over kan reizen. Amerika en Engeland staan op nummer 1 met 147 landen, dat is niet echt verbazingwekkend. Maar wat dacht je van Zuid-Korea? Dat land staat op nummer twee samen met Frankrijk en Duitsland. Met een paspoort van een van deze landen kun je 145 landen in. Nummer 3 is voor Zweden en Italië met 144 landen. In de meeste Westerse landen zit je dus best wel goed, als je kijkt naar vrijheid om de wereld rond te reizen.

Onderaan
Toch zijn er ook heel wat staten die het minder hebben. Zo kun je maar naar 28 landen als je uit Zuid-Soedan, Palestina, de Solomonseilanden of Myanmar komt. Daarmee staan deze landen op plek 80 in de ranglijst. Ook mensen met een Afghaans of Irakees paspoort hebben niet veel landen waar ze zonder visum naar binnen kunnen. Zij staan op nummer 79 op de lijst, maar hebben met 36 landen toch al meer opties dan de landen op plaats 80. Op plaat 78 staan Eritrea en Somalië met 39 landen.

Ben je benieuwd naar de hele ranglijst? Kijk dan op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.