Nieuwe attracties ‘beste pretpark Denemarken’

Pretpark Djurs Sommerland in Denemarken breidt dit jaar wederom uit. Bij de seizoensopening in mei kunnen jong en oud kennismaken met Boerderijland, inclusief tien nieuwe attracties, waaronder een gezinsachtbaan en enkele attracties die geheel nieuw zijn voor Scandinavië. Met de investering in het nieuwe themagebied is een bedrag gemoeid van omgerekend zes miljoen Euro.

Themagebieden
Pretpark Djurs Sommerland is opgedeeld in de themagebieden:

  1. Piratenland
  2. Mexicoland
  3. Westernland
  4. Waterland
  5. Afrikaland
  6. Sommerland
  7. En het in 2014 geopende Vikingland
  8. Boerderijland komt in de plaats van Lilliputland en zal nog eens de helft meer ruimte in beslag nemen, in totaal 7500 m².

Het achtste themagebied in Djurs Sommerland draait om het thema Boerderij en zal tien nieuwe attracties bieden, waaronder een gezinsachtbaan en enkele attracties die geheel nieuw zijn voor Scandinavië. Er zullen verder vakwerkhuizen met rieten daken te zien zijn, evenals watermolens, landbouwmachines en reuzengroenten.

Nederlands ontwerp
CEO van Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen: “Met het nieuwe Boerderijland willen we gezinnen met zowel oudere als jongere kinderen nog meer attracties bieden, die kinderen en volwassenen ook samen kunnen uitproberen. Tegelijkertijd breiden we met het nieuwe themagebied onze capaciteit uit, want we hebben de afgelopen jaren een grote stijging in het bezoekersaantal gehad. We hebben de allerbeste familieattracties geselecteerd voor Boerderijland, en om de belevenis te versterken wordt het hele gebied omgetoverd in een boerderijwereld, speciaal voor ons ontworpen door de Nederlandse specialisten van Jora Entertainment.”

Achtbanen
Djurs Sommerland heeft sinds 2008 omgerekend ruim veertig miljoen Euro geïnvesteerd in nieuwe attracties met unieke thema’s. In 2008 investeerde Djurs Sommerland vijfenvijftig miljoen Deense kronen in Piraten (De Piraat), de grootste en snelste achtbaan van Denemarken die meerdere keren werd uitgeroepen tot één van ’s werelds beste achtbanen. In 2011 volgde Noord-Europa’s grootste water coaster Skatteøen (Het Schateiland), een investering van zestig miljoen Deense kronen. In 2013 werd Juvelen (Het Juweel) geïntroduceerd, de langste achtbaan van Denemarken, waarvoor zeventig miljoen Deense kronen werd neergeteld en die onlangs een plaats in de Top-3 behaalde van ‘Europa’s Beste Nieuwe Attracties’.

Meer informatie
Djurs Sommerland is in 2015 geopend vanaf 1 mei (enkele dagen uitgezonderd). Het seizoen wordt afgesloten met Magisch Halloween van 10-18 oktober. Djurs Sommerland werd opgericht in 1981 en ligt in Nimtofte, in de streek Djursland in het oosten van Jutland, op achthonderd kilometer van Utrecht.
Meer informatie over familiepark Djurs Sommerland en de gezinsvriendelijke streek Djursland: www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.