Nieuwe meerdaagse wandeltochten Alpbachtal Seenland – Oostenrijk

Met kinderen wandelen kan een avontuur zijn.

Met kinderen wandelen kan een avontuur zijn.


Vakantiegangers in Alpbachtal Seenland (Oostenrijk, Tirol) kunnen deze zomer kiezen uit een van de drie nieuwe meerdaagse wandeltochten die de vakantieregio introduceert. Ook aan families is gedacht. Zo heeft de driedaagse ‘Familie Tour Alpbach’ afwisselend dagetappes met genoeg tijd om te ontspannen en te spelen. De twee andere routes zijn vierdaagse tochten voor gevorderden en voor experts. Welke route ook gekozen wordt, er wordt altijd overnacht in comfortabele bergpensions. En: Meerdaagse wandelingen zijn indrukwekkende natuurervaringen in de Tiroler bergen.

Driedaagse Familie Tour Alpbachtal

In drie dagen 19 kilometer en 1.184 hoogtemeters bewandelen, dat is waar de driedaagse Familie Tour Alpbachtal voor staat. Deze middelzware wandeltocht begint in Alpbach en voert langs vier dorpen in de regio. Per dag wordt er drie tot vier uur gewandeld en is er dus nog genoeg tijd om te ontspannen. Zo passeren de wandelaars de eerste dag het kleine bergmeer ‘Hösllacke’ en verder op de route gaan de kleine schatzoekers op zoek naar kleurrijke ertsstenen. Na de eerste etappe wordt er overnacht bij Bergpension Holzalm op 1.439 meter hoogte. Klimmers trotseren de volgende dag de ‘Gratlspitz’ (1.893 meter) en wie het rustig aan wil doen, wandelt door de bossen en Alpenweiden naar Pinzgerhof, waar de tweede nacht wordt verbleven. Hier steken de kinderen de handen uit de mouwen en helpen de boer met het verzorgen van de dieren. Op de laatste dag wacht een makkelijke wandeling terug naar Alpbach. De Familie Tour Alpbachtal (23 mei – 11 oktober 2015) is te boeken vanaf € 109,- per volwassene, inclusief twee overnachtingen op basis van halfpension en wandelkaart. De prijs voor kinderen is leeftijdsafhankelijk.

Vier dagen wandelen door de Brandenberger Alpen

De Brandenberger Alpen Tour is een vierdaagse wandeltocht over vier bergtoppen van de Brandenberger Alpen en het Rofangebergte. De route heeft een totale lengte van 51 kilometer waarbij 3.608 hoogtemeters bergopwaarts en evenveel bergafwaarts worden overbrugd. De tocht begint bij de Sonnwendjochbahn in Kramsach en eindigt de eerste dag in het hoogdal Brandenberg. De tweede dagetappe is met zes tot zeven uur, de langste wandeling van deze tour en voert via de Jocheralm naar Pinegg. De volgende dag staat er een mooie route langs de pittoreske Zireiner See op het programma. De vierde en tevens laatste etappen is een korte wandeling van twee uur naar het startpunt. De Brandenbergen Alpen Tour (23 mei – 11 oktober 2015) is te boeken vanaf € 129,- per persoon, inclusief drie overnachtingen op basis van halfpension, een lunchpakket voor de tweede wandeldag en wandelkaart.

Expert-tour: vier etappe wandeling voor ervaren bergwandelaars

De derde meerdaagse wandeltour, met vier etappes, heeft een afstand van ca. 49 kilometer waarbij 3.300 hoogtemeters bergop en 4.288 hoogtemeters bergaf. De highlights van deze meerdaagse wandeling zijn de beklimming van de ‘Grosser Galtenberg’, de hoogste bergtop van Alpbachtal, het panoramische uitzicht op de Grossglockener, de hoogste berg van Oostenrijk en het zicht op 26 kerktorens en

Alpbach vanaf de Gratlspitz. De Expertentour Alpbachtal (11 juni – 11 oktober 2015) is te boeken vanaf € 155,- per persoon, inclusief drie overnachtingen op basis van halfpension, lunchpakket voor de tweede wandeldag en wandelkaart.

Alpbachtal Seenland Card

Met de Alpbachtal Seenland Card, die alle vakantiegangers gratis ontvangen bij minimaal één overnachting, krijgt de toerist extra mogelijkheden. Op doordeweekse dagen kunnen gasten deelnemen aan wandelingen met een berggids of de omgeving ontdekken per fiets. Alpbachtal en Kramsach organiseren begeleide fietstochten voor jong en oud. Toegang tot diverse zwembaden, musea en het gebruik van bussen en kabelbanen in de regio is ook inclusief. Iedereen die van zwemmen houdt, moet zeker een bezoek brengen aan het avonturenzwembad Wave Spa in Wörgl. Daarnaast geeft de Alpbachtal Seenland Card kortingen op activiteiten van aangesloten partners.

Consumenten vinden alle informatie over de meerdaagse wandelingen op: www.alpbachtal.at/mehrtagestouren of bij: Alpbachtal Seenland Tourismus, tel. 00 43 5337 21200, fax 00 43 5337 21200-100, email: info@alpbachtal.at

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.