Noordelijke provincies populair bij Nederlandse vakantiegangers

Friesland blijkt de populairste provincie voor een vakantie in eigen land.

Friesland blijkt de populairste provincie voor een vakantie in eigen land.

Een vakantie in eigen land blijft onverminderd populair. Niet zo gek ook, want Nederland heeft veel moois te bieden. Toch zijn de Noordelijke povincies het populairst onder de Nederlandse vakantieganger. Zo scoren de provincies Friesland, Noord-Holland en Overijssel het best, blijkt uit onderzoek van Zoover. Zij keken naar de 50.000 beoordelingen van vakantiegangers op de website en kwamen tot de conclusie dat Friesland het populairst is met een 8,5. Op de tweede plaats volgt Noord-Holland met een 8,3 en op de derde plaats komt Overijssel met een 8,2.

Friesland
Waar kennen we Friesland van? Voornamelijk van de Elfstedentocht en de vele meren. Je kunt er inderdaad prima watersporten of met de boot op vakantie. Maar de provincie heeft veel meer te bieden. Zo zijn er verschillende grote musea waar je meer leert over de eigen cultuur van de Friezen. Zo kun je naar het Fries Museum in Leeuwarden of naar het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. Daarnaast vind je er Staten en Stinzen. Ontdek de geschiedenis van de Friese Adel en bezoek deze landgoederen en kasteeltjes. Ook heeft de provincie veel oude kerken, molens en gemalen die je kan bezoeken.
Daarnaast zijn de Waddeneilanden (behalve Texel, dat eiland hoort bij Noord-Holland) geliefde vakantiebestemmingen in Friesland. Zo kun je wadlopen, uitwaaien op het strand of door de duinen wandelen. Ontdek wat typisch Fries is en geniet van een vakantie in eigen land. Voor meer informatie ga je naar de website.

Noord-Holland
Noord-Holland heeft een hele rits bezienswaardigheden die elke Nederlander wel een keer gezien moet hebben. Zo ligt Amsterdam in deze provincie. Een bezoek aan onze hoofdstad is altijd een leuk uitje. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de Zaanse Schans, ook erg geliefd onder buitenlandse toeristen. Ook kun je tijdens een vakantie stedentrips ondernemen naar Volendam, Haarlem of de Beverwijkse Bazaar. Of ga een dagje naar het strand in Zandvoort. Voor cultuur kun je naar het Zuiderzeemuseum.
Ook Texel, een van de bekendste waddeneilanden hoort bij deze provincie. Niet zo gek dus dat veel Nederlanders hier graag op vakantie gaan. Er is genoeg te doen om nog een keer terug te komen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Overijssel
In Overijssel kun je je tijdens een vakantie op verschillende manier vermaken. Zo vind je meren, polders, riviertjes en beken. Zo kun je wandelen in de Weerribben, IJsselvallei en de Sallandse Heuvelrug. Ook kun je in de Vecht zwemmen, kanoën of varen. Naast het verkennen van de natuur kun je ook op stedentrip. In Overijssel vind je verschillende Hanzesteden, zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Hier kun je je best een dagje vermaken tijdens je vakantie. Ook vind je in deze provincie ‘het Venetië van Nederland’: Giethoorn. Een dagje varen is een must voor veel toeristen tijdens een bezoek aan Overijssel. Als je fan bent van de natuur en historische steden, dan is een vakantie naar deze provincie iets voor jou. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.