Ontdek moderne kunst in vestingstad Elburg

Tijdens Vestingval komt moderne kunst tot leven in de oude vestingstad Elburg. In de maand mei verandert Elburg in ‘kunstvesting op de Veluwe’. Tijdens de vierde editie van het Vestingval Elburg van 14 tot 23 mei 2015 legt de Stichting Vestingval Elburg het accent op hedendaagse beeldende kunst. Het groot opgezet cultuurfestival vindt plaats in de oude vesting van Elburg. In en om 25 rijksmonumenten vinden culturele activiteiten plaats zoals concerten en beeldende kunst.

Vestingval
De naam Vestingval suggereert al waar het om gaat: een cultuurfestival binnen de oude vesting van Elburg. Dit bijna 800 jaar oude Hanzestadje biedt een podium aan diverse vormen van moderne kunst. 28 kunstenaars uit het hele land tonen tien dagen lang hun werk. De Vischpoort, de negentiende-eeuwse muurhuisjes, een voormalige palingrokerij en de oude asschuur worden ingericht als expositieruimte voor alle stijlen en materialen. Van figuratieve landschappen en portretten tot papieren beelden, installaties en excentrieke mode. Ook kan het publiek de professionele kunstenaar aan het werk zien.

Muziek
Natuurlijk klinkt er muziek binnen de Vesting, zoals sacrale koorzang in de Kloosterkapel van het vijftiende-eeuwse Agnietenklooster (nu Museum Elburg). Wie liever orgelmuziek hoort, kan in de Grote of Sint Nicolaaskerk terecht voor een concert op het beroemde Quellhorst-orgel. Op vrijdagavond 22 mei houdt Muziekschool ‘de Spelerij’ haar jaarlijkse uitvoering met klassieke muziek in deze kerk.

Kijk voor meer informatie op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.