Ontspannen op meivakantie met deze checklist

In de meivakantie trekken veel gezinnen er weer op uit. Zo’n 1,8 miljoen Nederlanders gaan op het avontuur in eigen land of bijvoorbeeld naar Frankrijk, Duitsland of België. Dat betekent dat het extra druk gaat worden op de wegen. Als je je goed voorbereid hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. De kans is dan groter dat het gezellig blijft, ook op de achterbank. Daarnaast kom je dan uitgerust en veilig aan op de plaats van bestemming. Of het nu een dagje Duitsland is of een weekje Friesland.

Checklist
Om je te helpen heeft Generali een checklist gemaakt voor mensen die met de auto weggaan. Ook bij een korte autovakantie is het verstandig om uw auto te laten controleren. Bijvoorbeeld op het bijvullen van vloeistoffen en motorolie. Ook is het belangrijk om verlichting en remmen na te lopen. Wie met de caravan op pad gaat, doet er goed aan vooraf enkele zaken te controleren. Denk aan de trekhaak, koppeling van de caravan, oplooprem, banden en gasslangen. Daarnaast moet je je voorbereiden op de gang van zaken onderweg: Om de hoeveel uur is het tijd voor een korte pauze, welke telefoonnummers zijn handig om in je telefoon te zetten en welke items zijn per land verplicht om bij je te hebben? Denk aan de alcoholtest in Frankrijk, gevarendriehoek in Duitsland en België of reservebril in Portugal.

Vermaak
Een van de moeilijkste dingen om te doen tijdens een lange autoreis is het vermaken van de kinderen. Als je na 5 minuten al de vraag: hoe lang duurt het nog? hoort, dan weet je dat je wat moet gaan doen. Anders kan het wel eens een hele lange reis worden. Zo kun je een draagbare DVD-speler meenemen (denk er wel om dat je kinderen dan niet wagenziek worden). Zodra de eerste film er in zit heb je toch zo anderhalf uur rust. Daarnaast kun je een spelletje doen met de auto’s die je toch tegenkomt. Zo kun je namen van bekende Nederlanders maken met de letters op het nummerbord. Voor elke verzonnen naam krijg je een punt. Daarnaast kun je allemaal een kleur kiezen en vervolgens auto’s met dezelfde kleur gaan tellen. Degene met de meeste getelde auto’s wint.

Onderweg is het ook mooi
Als je niet zo ver hoeft te rijden en je weet dat het druk gaat worden op de snelwegen, dan kun je er ook eens voor kiezen om binnendoor te rijden. Dit kan in Nederland, maar dit kan je natuurlijk ook doen als je op vakantie bent in het buitenland. Zo zie je eens wat anders van je eigen land en van je vakantiebestemming. Daarnaast vermijd je de drukke wegen en de frustratie van in de file staan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je routeplanner eens op ‘vermijd snelwegen’ in te stellen. Niet vergeten om deze functie ook weer uit te zetten, anders kan de reis naar huis wel eens heel lang gaan duren.

Voor meer informatie over reizen met de auto ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.