Op reis gaan juist goed voor je relatie

Samen op vakantie gaan hoeft geen test te zijn, je kan er ook gewoon van genieten.

Samen op vakantie gaan hoeft geen test te zijn, je kan er ook gewoon van genieten.

Het idee bestaat dat samen op vakantie gaan de ultieme relatietest is. Als je drie weken samen in een tent in de regen gezeten hebt, dan weet je wel wat je aan elkaar hebt. Maar dit beeld blijkt niet helemaal waar. Zeker de eerste vakantie samen kan je gevoelens van verliefdheid alleen maar aanwakkeren. Het is dan pas thuis in de realiteit van het dagelijks leven dat jullie elkaar echt leren kennen. Hier zijn een paar redenen voor blijkt uit onderzoek van Parship.

Ontspannen
Bijna de helft van alle vrouwen die meededen aan de enquete vindt dat je op vakantie al ontspannen bent, wat ervoor zorgt dat je makkelijker met elkaar omgaat. Zij geloven dat de echte test past begint als je weer thuis bent. 31% van de mannen is het met ze eens. Als je samen hand in hand door de zee aan de Cote d’Azur loopt is natuurlijk ook iets heel anders dan ’s ochtends vechten om de badkamer. Toch denkt 29% van de mannen en 23% van de vrouwen dat de eerste vakantie samen wel van waarde is. Zij geloven dat de eerste vakantie cruciaal is voor het verdere verloop van de relatie. Voor het hele onderzoek ga je naar de website.

Verliefd
Ook Relatieplanet heeft onderzoek gedaan naar de eerste vakantie in een relatie. Hieruit blijkt dat de meeste stellen juist verliefder terug komen van vakantie, dan dat ze weggingen. Voor zowel mannen (84%) als vrouwen (75%) zorgt die eerste vakantie voor een soort ‘verliefdheidsexplosie’. Je zou denken dat meerdere dagen op elkaar lip zitten juist om problemen vragen is, maar niets blijkt minder waar. 81% van de ondervraagden kon geen enkele nare eigenschap aan de ander ontdekken tijdens de vakantie. De meeste stellen menen dat ze na drie maanden klaar zijn voor de eerste reis samen, maar ze blijven dat wel het liefst in Nederland. Waarschijnlijk om pijnlijke situaties in het buitenland te voorkomen als het toch niet loopt.

Tips
Als je dan samen op vakantie gaat zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om het makkelijker te maken. Stel van tevoren jullie verwachtingen op elkaar af. Zo kom je er niet op bestemming achter dat hij van plan was om een week lang samen activiteiten te ondernemen, terwijl jij je juist zo verheugd had op lezen op het strand. Het een sluit het ander natuurlijk niet uit, maar heb het er wel over voordat jullie weggaan. Eten kan ook een strijdpunt worden. Het kan zijn dat blijkt dat jullie hele andere dingen lekker vinden. Dan kan een restaurant kiezen lastig worden. Om ruzie te vermijden kunnen jullie om en om een plek kiezen om te eten. Met elkaar blijven praten is het belangrijkste, dan komen jullie er altijd wel uit. Voor meer tips ga je naar deze website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.