Overnachten in een Disney sprookjeshuis

Je kan overnachten in Dollarbeg kasteel in centraal Schotland en je net als Doornroosje voelen.

Je kan overnachten in Dollarbeg kasteel in centraal Schotland en je net als Doornroosje voelen.

Wie heeft zich nu niet voor één dag een prinses (of prins) uit een Disneyfilm willen voelen? Nu kan dat een hele vakantie. HomeAway heeft namelijk verschillende accomodaties die een belangrijke rol spelen in de animatiefilms. Zo kun je als Doornroosje verblijven in een echt kasteel, als Ariël dichtbij het water in een schelp of als Pochahontas in een tipi. Zo kan je kinderfantasie werkelijkheid worden tijdens je volgende vakantie. Hieronder vind je een deel van het aanbod.

Pochahontas en een tipi
Het verhaal speelt in Amerika en gaat over de Powhatan indiaan Pocahontas die met haar wasbeer Meeko in contact komt met de Britse kolonist John Smith. Ze worden verliefd op elkaar maar er ontbrand een strijd tussen de indianen en de kolonisten. Wil je ervaren hoe Indiaanse stammen woonden, dan is een verblijf in een yurt – een soort tent – een aanrader. Het kan in Wales in Mynachlog-ddu waar je in een voormalige koestal kunt overnachten. Onderdeel van deze accommodatie is een yurt die plaats biedt aan vier personen. Prijs vanaf 60 pond per nacht.

Assepoester
Wie kent het verhaal niet: de stiefmoeder met een kil hart en haar twee gemene dochters die Assepoester het leven zuur maken. Op een dag moeten alle meisjes naar een bal in het kasteel van de koning zodat zijn zoon kan trouwen met het meisje van zijn dromen. Een fee tovert voor haar een baljurk met glazen muiltjes en een koets zodat Assepoester toch naar het bal kan. Gelukkig hoef je in Château de Challain de Loire niet om klokslag middernacht weg – luxe en romantiek druipen af van de muren en het interieur van deze accommodatie. Het is geschikt voor 30 personen en te huur vanaf €1.500,- per nacht.

Doornroosje en haar kasteel
Hoewel het in de Disney film van 1959 lijkt alsof Doornroosje maar een hazenslaapje doet, is ze in het origineel van Charles Perrault 100 jaar in diepe slaap verzonken. Waar zou ze zo lang over dromen? Misschien wel van het Dollarbeg kasteel in centraal Schotland. Tuin, luxe meubels en gerenoveerde kamers: ja, dit is een plek waar je waarschijnlijk lang wilt uitslapen. Geschikt voor 4 personen, te huur vanaf 480 pond per week.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Zeven bedden, zeven borden, zeven bekers en een klein huisje. ‘Wie is de mooiste van het hele land?’ zou op het schattige jachthuisje cottage in County Cork in Ierland kunnen slaan, waar je niet verbaasd zou zijn als Seeuwwitje zo in de deuropening verschijnt. Toeval of niet, het huis is geschikt voor acht personen vanaf €1.800 euro per week.

Ariël de kleine zeemeermin
De bekende animatiefilm De kleine zeemeermin gaat over Ariël, de jongste dochter van Triton, koning van Atlantica. Hij moet niets hebben van de wereld boven water maar Ariël is er juist heel benieuwd naar. Het eiland Isla Mujeres voor de kust van Mexico heeft paradijselijke stranden en een azuurblauwe zee waar je kunt snorkelen en zwemmen met dolfijnen. Ariël zou zich hier absoluut thuis gevoeld hebben, zeker in het slakkenhuis Casa Caracol, direct aan zee gelegen en geschikt voor vier personen.

HomeAway is een online platform voor de verhuur van 1 miljoen vakantiewoningen wereldwijd. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.