Schatzoeken met je mobiel bij het Muiderslot

GeoCaching bij het Muiderslot.

GeoCaching bij het Muiderslot.


Gooi- en Vechtstreek heeft vandaag haar nieuwste attractie gelanceerd: ‘The Garden of Amsterdam GeoTour’. Dit hightech schatzoekspel is gebaseerd op het wereldwijd gespeelde geocaching. In het spel zijn 24 schatten (ook wel geocaches genoemd) aaneengeregen tot een meerdaagse ontdekkingsreis, een officiële internationale GeoTour, de eerste in Nederland! De Garden of Amsterdam GeoTour laat toeristen uit binnen- en buitenland de mooiste plaatsen van de regio Gooi & Vechtstreek zien.

Tijdens de GeoTour gaat de bezoeker aan de hand van zijn smartphone of GPS apparaat 24 schatten zoeken. De schatten liggen verspreid over de regio: bij de bekende bezienswaardigheden zoals het Nederlands Vestingmuseum en het Muiderslot in Muiden. Maar ook in de prachtige natuurgebieden van Natuurmonumenten en in het Goois Natuurreservaat zijn schatten te vinden. Voor iedere gevonden schat ontvangt de speler 1 punt. De punten verzamelt hij of zij in een speciaal paspoort. Als de bezoeker bij een aangesloten toeristisch bedrijf geld uitgeeft, dan verdient hij bonuspunten. Bij 30 punten kan hij een GeoCoin winnen: een echte Geocachers prijs.

“Geocaching is een ontzettend leuke manier om de regio te leren kennen. Je komt zowel op de bekende locaties als bij de minder bekende parels van de regio“, zegt Milou Aarts, directeur van het regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Gooi & Vecht. Om het spel te spelen download je een Geocache app op je smartphone. Bezoek www.vvvgooivecht.nl voor meer informatie over het spel en download het paspoort. Hier is ook alle informatie te vinden over het Geogame Park en de GeoRoutes.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.