Stem nu op je favoriete pretpark

De Efteling is een van de grote kanshebbers tijdens de aankomen Diamond Awards.

De Efteling is een van de grote kanshebbers tijdens de aankomen Diamond ThemePark Awards.

Het is weer tijd om te stemmen op je favoriete pretpark of dierentuin, zodat zij de Diamond ThemePark Awards kunnen winnen. Voor de vijfde keer kun jij ervoor zorgen dat je lievelingspark deze prijs mag ontvangen. In diverse categorieën kunnen je je voorkeur laten blijken en de parken belonen voor hun investeringen van de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden zijn de awards ontstaan als een manier om samen te werken en de pretparken uit “onze” regio beter in de kijker te zetten. Vorig jaar hebben ruim 40.000 parkbezoekers hun stem uitgebracht.

Beste park
Via voorgestelde nominaties van een vakjury kunnen parkliefhebbers hun stem uitbrengen op hun favorieten. De vakjury bestaat uit diverse fansites met een sterke reputatie, verschillende personen met een jarenlange ervaring in de pretparkwereld en de dierenparkenwereld, dit jaar versterkt met enkele internationale sterren. In totaal zijn er 19 verschillende categorieën, waarvan er 14 betrekking hebben op een park uit België en Nederland. De belangrijkste trofeeën zijn die voor het Beste Pretpark en Beste Dierenpark, al scoren parken ook graag als Mooiste Park, of met Beste Attractie en Leukste Evenement.

Nominaties
De Efteling ging met 9 nominaties aan de haal en is hiermee koploper. Het Belgische dierenpark Pairi Daiza haalde 7 nominaties binnen. Dat is evenveel als de Plopsa-groep. Attractiepark Toverland, Bobbejaanland, Walibi Belgium en Walibi Holland werden elk 5 maal genomineerd. Ook de KMDA-parken, ZOO Antwerpen en Planckendael, mochten op 5 nominaties rekenen. Europees pakte Phantasialand in elke categorie een nominatie, 5 dus in totaal. Of dit een garantie is op een Award weten we pas op 28 april wanneer de winnaars worden bekend gemaakt tijdens een speciaal evenement in Pairi Daiza.

Je kan je stem uitbrengen tot 19 april. Ga voor meer informatie naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.