Vijf nieuwe NS-wandelingen in jubileumjaar

Wandelen is voor veel mensen een aangenaam tijdverdrijf. foto Ad Snelderwaard

Wandelen is voor veel mensen een aangenaam tijdverdrijf. foto Ad Snelderwaard


Al 25 jaar ontwikkelt Stichting Wandelnet in samenwerking met NS de populaire NS-wandelingen, wandelroutes van station naar station. Om dit te vieren verschijnen dit jaar niet vier maar vijf routes. Wandelaars kunnen gaan genieten van de omgeving van Bunnik, Breda, Groningen, Steenwijk en Arnhem. Dat de NS-wandelingen populair zijn, blijkt wel uit de cijfers: vorig jaar werden de 46 NS-wandelingen ruim 350.000 keer gedownload via de sites www.wandelnet.nlen www.eropuit.nl/wandelen.

De nieuwe routes van seizoen 2015-2016:

Beerschoten Bilthoven: Bunnik, 17 km – met bus 6, 11 km

Twee groene gebieden: het landschap van de meanderende Kromme Rijn en het Landgoed Beerschoten. Ertussen de moderne universiteitsgebouwen van de Uithof en het KNMI.

Mastbos Breda: Breda, 11 of 14 km – met bus 6 km

Een historisch centrum en een 500 jaar oud bos met prachtige vennen. Breda heeft het beide. De route volgt de beek De Mark, die centrum en bos met elkaar verbindt.

Paterswoldsemeer Groningen: Haren of Groningen, 6½, 12 of 19 km

Kies voor het villadorp Haren, de Hoornsedijk en het Paterswoldsemeer of de routevariant met de bruisende stad Groningen, het Groninger museum en de Grote Markt. Of doe gewoon beide.

Woldberg Steenwijk: Steenwijk, 9, 14 of 17 km

Vlakke weilanden met boerderijen, maar daarachter heuvels ontstaan door een ijstijd. Mooi om daar duizenden jaren later van te genieten. Holle paden, oude lanen en Heerlijkheid de Eese.

Hemelse Berg Arnhem: Oosterbeek, 15 km

Bos, heuvels, landgoederen, een rivier en een beek en als toetje het centrum van Arnhem. Alles wat een wandelaar zich wensen kan, is in deze route vertegenwoordigd.

De routes en kaartjes van de NS-wandelingen zijn gratis te downloaden via www.eropuit.nl/wandelen en www.wandelnet.nl. De routes Hondsrug, Oostvaardersplassen, Boonervliet, Markelose Berg en Westerbouwing verdwijnen per 1 april uit het NS-pakket. Ze blijven als OV Stapper te downloaden via www.wandelnet.nl. Op wandelnet.nl vindt u ook de gpx-bestanden van alle NS-wandelingen voor gebruik in smartphone of GPS.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.