Wat weet jij van Bratislava?

Lang leve de drone! roepen we bij het zien van deze video. De makers hebben er vanuit de lucht weer prachtige opnamen gemaakt in Bratislava. Als er een lijstje van ‘de onbekendste steden in Europa’ gemaakt zou worden, zou deze stad daar waarschijnlijk ook in staan. Onterecht, gezien de beelden. Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. De stad ligt in het uiterste zuidwesten van het land, aan weerszijden van de Donau en telt circa 430.000 inwoners. De stad ligt op korte afstand van zowel Oostenrijk (Wenen op slechts 60 km) als Hongarije (Boedapest op 200 km) en zowel Oostenrijkers als Hongaren hebben in de geschiedenis van de stad een grote rol gespeeld. In de voornaamste stad van Slowakije woont nog steeds een Hongaarse minderheid van ongeveer 15.000 personen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.