5x stedentrip en strandvakantie in één

Een stedentrip en een strandvakantie tegelijk, de ideale vakantie. En wat is nou leuker dan je twee favoriete vakantiebezigheden combineren? Steeds meer Nederlanders zoeken naar zo’n vakantie, want ze willen graag het beste van twee werelden. Je kan dan culturele activiteiten ondernemen en de belangrijkste bezienswaardigheden van de Europese stedentripbestemmingen bezoeken, maar ook de nodige ontspanning in de zon opzoeken. Met het oog op deze nieuwe trend heeft Online vakantiehuizenportal Casamundo.nl de meest populaire en opkomende bestemmingen die de twee combineren op een rij gezet. Zie hieronder de top 5 van stedentrips en strandvakanties in één:

1. Nice
Deze mondaine badplaats aan de Franse Rivièra biedt een combinatie van zon, zee, cultuur en een bruisend nachtleven. Met de ligging aan een baai en de Promenade Anglais, is het na een cultureel dagje prima uitrusten.

2. Istanbul
Istanbul is hot en happening! Dit is de enige stad ter wereld met een ligging in zowel Europa als Azië. De Bosporus zeestraat biedt verkoeling op warme dagen. Maar je kunt ook een dagtrip naar de Prinseneilanden maken om te zonnebaden. Met de veerboten die continu heen en weer varen, ben je er zo.

3. Lissabon
Lissabon is dankzij het heerlijke klimaat een stad die je heel het jaar door kunt bezoeken. Omdat deze stad vroeger een belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers was, heeft het een rijke geschiedenis. De stad op zeven heuvels telt talloze smalle straatjes met uitstekende visrestaurants en ligt aan de noordoever van de Taag, die vlakbij de stad uitmondt in de Atlantische Oceaan.

4. Barcelona
In deze Spaanse stad kom je ogen tekort. Struinen over de Ramblas met de vele levende standbeelden, de indrukwekkende bouwwerken van Gaudí bekijken en heerlijke tapas eten. Wie na al deze inspanning toe is aan ontspanning, strijkt neer op het strand of op de boulevard van Barceloneta.

5. Dubrovnik
Deze havenstad in Kroatië biedt een ideale combinatie van stad en strand. Ontdek het historische centrum van de stad met marmeren straten, fonteinen en gevels uit de Renaissance. Waarom Dubrovnik op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, behoeft geen uitleg. Ontspannen kan op vele stranden aan de zee of tijdens een dagtrip naar een van de vele eilanden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.