Actief op vakantie in de Franse bergen

Voor een actieve vakantie in de bergen hoeft het geen winter te zijn, zo weten ze in Frankrijk. Hier ligt het Grand Massif, een groot skigebied in Frankrijk, maar ook in de zomer is er genoeg te doen. Als je op zoek bent naar een vakantie met veel adrenaline, dan ben je hier op het juiste adres. Naast alle outdooractiviteiten, zijn ook de bergdorpjes een bezoek waard. Je kunt dus in de bergen kiezen voor een familievakantie en lekker uitrusten of je pakt het iets actiever aan. Zo zijn er mogelijkheden om te fietsen, wandelen en zwemmen.

Fietsen, wandelen en een Wereldkampioenschap
Met bijna 200 km aan wandelpaden, 28 mountainbike trails en ruim 600 km aan ‘off-the-beaten-track’ paden is het gebied een gewilde bestemming voor bergwandelaars en mountainbikers. Je kunt met de mountainbike gebruik maken van verschillende gondels die je met je fiets afzetten. Op 18 en 19 juli is Samoëns het strijdtoneel voor de Wereldkampioenschap ‘Enduro World Series’ waarbij riders uit de hele wereld een technisch parcours moeten afleggen.

Actieve vakantie
Maar de omgeving leent zich ook voor bergklimmen, raften, paragliden, quad rijden, klettersteigen – een route langs een bergwand afleggen via een staaldraad, paardrijden, hydrospeed – in een wetsuit met speciale flippers en een bodyboard een snelstromende rivier af, speleologie, golfen, tennis, huskytochten op wielen en meer. Ook watersportliefhebbers kunnen hier genoeg doen zoals zeilen, surfen, kanoën en raften op wilde rivieren. Als je na inspanning op zoek bent naar ontspanning kun je naar een van de wellnesshotels om je te laten verwennen.

Familievakantie
Voor families met kleine kinderen valt er ook genoeg te beleven. Kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar kunnen bijvoorbeeld met de ezels Zebulon en Truly op stap gaan voor een wandeling door de bergen. Kleintjes zullen ook genieten van het toeristische treintje dat door de nabije omgeving rijdt, of ga naar de eco-boerderijmuseum, waar bezoekers tijdreizen naar het jaar 1815 en zien hoe het lokale boerderijleven er destijds uitzag. Wie verkoeling zoekt, kan naar openluchtzwembad van het dorp Samoëns met een panorama-uitzicht op het omringende bergmassief. Kinderen die iets meer uitdaging zoeken hebben de tijd van hun leven in het Indianaventures park. Klimmen en klauteren kan hier hoog in de bomen en ook een speciale ‘kids trail’ is aanwezig.

Samoëns
Samoëns is anders dan menig Frans bergdorpje, waar doorgaans de woningen van hout zijn. Het centrum van Samoëns heeft dan ook het predicaat ‘Monument Historique’ vanwege de vele kalkstenen huizen. In de 19e eeuw vestigden zich een groot aantal steenhouwers in de Giffre vallei. Deze steenhouwers – ‘frahans’ genoemd – werden zo beroemd met hun bouwwerken, dat zelfs Napoleon Bonaparte hen aan het Canal de St Quentin liet werken. Te midden van al dat steen ligt sinds 1906 de botanische tuin La Jaÿsina waar een bijzondere verzameling van 2500 bergplanten als sequoia, andromeda en moerascipres te zien is.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.