Bouw Plopsa-kasteel begonnen

De prinsessen van Prinsessia traden vandaag op in Plopsaland De Panne in België in het kader van de Ketnet Fandagen. Van deze gelegenheid maakten ze gebruik om de bouwplannen van hun kasteel voor te stellen. De funderingen zijn reeds gelegd en ook de enorme stalen constructie is in opbouw. “De bouwwerken zijn vlot van start gegaan,” beaamt Luc Van der Biest, directeur van het investeringsteam van Plopsa. “Net zoals alle andere zones en attracties in de Plopsa-parken wordt ook het Prinsessia-kasteel op-en-top gethematiseerd. Zelfs het stalen geraamte is roze!”, lacht hij.

De kostprijs van de nieuwe zone bedraagt 2,5 miljoen euro. “Het zijn dan ook erg ingrijpende werken.”, legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group uit. Het kasteel komt te staan waar zich vroeger een deel van de immense vijver bevond. De bestaande attractie ‘De Koffiekopjes’ wordt door de bouw van het kasteel overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal. “Bovendien valt in het kasteel veel te beleven en te ontdekken. Naast de betoverende balzaal, bevat het kasteel ook een restaurant met een capaciteit van 250 personen en een prinsessenwinkel. Ook de bovenste verdieping wordt heel bijzonder. Hier kunnen bezoekers de drie prinsessenkamers komen bezichtigen. Deze zullen identiek zijn aan de kamers uit de serie.” De opening vindt plaats dit najaar. Het totale kostenplaatje van deze investeringen bedraagt 20 miljoen euro.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.