D-Day in 3D in Omniversum dit voorjaar

In 2015 viert Nederland 70 jaar bevrijding. Ter gelegenheid daarvan vertoont het Omniversum in Den Haag dit voorjaar (en een stukje van de zomer) de film ‘Battle of Normandy’. “Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Wij hebben onze vrijheid in de WOll te danken aan vele militairen uit verschillende landen die op 6 juni 1944 hebben gevochten. Ook op dit moment zijn vele militairen aan het vechten voor vrijheid. Daarom is vanaf 10 februari 2015 tot en met de zomervakantie de film D-Day, Normandië 1944 exclusief te zien bij Omniversum in Den Haag”, aldus de toelichting van het theater.

De IMAX-film brengt D-Day en de ‘Battle of Normandy’ op bijzondere wijze in beeld met gebruik van CGI, animatie en live action. Als rode draad door de film lopen de sleutelfactoren die leidden tot de overwinning. Bijzonder is ook de vertelwijze, waarmee de schrijver – tevens regisseur en producer, – diverse prijzen won waaronder: ‘Best Film for Lifelong Learning’ en ‘Best Visual Effects’.

De film laat zien hoe deze landing de wereld veranderde. Ontdek de geschiedenis, de militaire strategie, de wetenschap, technologie en de menselijke input. D-Day is te zien t/m 30 juni 2015

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.