De beste websites om je fietsvakantie te plannen

Er komen weer een paar vrije dagen en lange weekenden aan. Ideaal dus om een korte fietsvakantie te plannen. Of misschien ben je al bezig met de zomervakantie en wil je graag fietsen door eigen land. Dan is het wel handig om van te voren een planning te maken. Zo kun je vooraf uitzoeken welke routes je wil gaan fietsen en, misschien wel belangrijker, waar je gaat slapen. Er zijn verschillende website om je helpen met het plannen van een fietsvakantie. Hieronder vind je een paar suggesties die je komende fietsvakantie een stuk makkelijker kunnen maken:

Fiets- en wandelarrangementen
Op de website fietsenwandelweb.nl vind je alles om een fietsvakantie voor te bereiden, maar ook alles voor een dagje fietsen. Zo kun je routes zoeken per regio en deze routes vervolgens gratis uitprinten of downloaden voor je gps. Daarnaast krijg je bij elke route suggesties voor stopplaatsen zoals accomodaties en horeca. Je kan op de website zelf ook zoeken naar stopplaatsen. Zo kun je campings vinden langs je route en is een meerdaagse fietstocht zo gepland. Je kan ook via de website reserveren, daarvoor hoef je niet eerst naar de website van de aanbieder van de accommodatie. Daarnaast kun je er verschillende arrangementen regelen, waardoor je vakantie eigenlijk al geregeld is.

Nederland Fietsland`
Nederland Fietsland is een initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform. Deze stichting is verantwoordelijk voor het beheer van de Landelijke Fietsroutes(LF) en kan je daarom uitstekend helpen bij het plannen van een vakantie. Op de website kun je het netwerk van fietsroutes bekijken en beslissen welk deel je wil volgen. Daarnaast kun je er fietsvriendelijke overnachtingsmogelijkheden vinden. Deze accomodaties herken je aan het ‘Fietsers Welkom!’ keurmerk. Hier kun je bijvoorbeeld je elektrische fiets opladen of je fiets veilig stallen ’s nachts. Daarnaast vind je er tips voor een fietsvakantie met de kinderen en vind je routes langs natuurcampings voor echte natuurliefhebbers. Zo is zelf je fietsvakantie plannen niet heel moeilijk.

Georganiseerde fietsvakanties
Heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken, maar wil je wel graag op fietsvakantie? Dan kun je naar een van de reisorganisaties die deze reizen aanbieden, zoals Dutch Biketours. Zij bieden complete fietsvakanties aan. Dat betekent dat je door heel Nederland routes kan volgen, die al uitgezet zijn. Daarnaast wordt je bagage van hotel naar hotel vervoerd, zodat je het niet mee hoeft te nemen op de fiets. Ook krijg je tips over bezienswaardigheden onderweg. Er zijn verschillende routes waar je uit kan kiezen. Zo hebben ze ter ere van het Van Gogh jaar een speciale route, kun je kiezen voor een vakantie tussen de tulpen of om te gaan eiland hoppen op de Waddenzee.

Bed&Bike
Als je zelf de routes al uitgezocht hebt, maar je weet niet waar je moet gaan slapen dan kan Bed&Bike uitkomst bieden. Deze website is gespecialiseerd in het aanbieden van fietsvriendelijke accomodaties. Zo vind je er niet alleen B&B’s (zoals de naam doet vermoeden), maar ook campings, hotels en herbergen. Alle accomodaties zijn voorzien van een afgesloten ruimte voor de fietsen. Daarnaast is op de website te zoeken op accomodaties voor verschillende type fietsers. Je vindt er geschikte adressen voor alle fietsvakanties van mountainbikers tot wielrenners. Ook vind je er adressen voor een vakantie in andere Europese landen.

Foto: Landelijk Fietsplatform.

De beste websites om je fietsvakantie te plannen 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.