Een zomer vol activiteiten in België

Deze zomer hoef je niet ver te rijden voor het vakantiegevoel. In België is namelijk genoeg te doen om een zomervakantie mee te vullen. Zo kun je naar Of een traditioneel Bosbessenfeest in de Ardennen, een Theaterfestival aan de kust of een Kinderfeest in de Stille Kempen bijwoont. Al deze evenementen zijn te bereiken vanaf verschillende Sunparks vakantieparken, dus je kan een van deze vakantiehuisjes gebruiken als uitvalsbasis. Laat je deze zomer verassen door verschillende binnen- en buitenevenementen voor alle leeftijden.

Traditioneel Stadsfeest Ardennen
In de Ardennen kun je, naast genieten van de natuur, in de zomer ook leuke festivals bezoeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het traditionele Fête des Myrtilles (“Bosbessenfeest”), een typisch stadsfeest gebaseerd op een oude legende. Een traditionele markt, praalwagens, fanfares, reuzen op stelten en heksen op hun bezems. Het weekend wordt afgesloten met fantastisch vuurwerk. Het feest is op 20 en 21 juli 2015 in Vielsalm. Voor meer informatie ga je naar de website.

Alles Kids! Festival in de stille Kempen
De Stille Kempen is een natuurgebied met bossen en meren gelegen bij Mol, vlak over de grens. Het gebied is geschikt voor familievakanties, want je kan lekker wandelen en fietsen in de natuur. Bovendien vindt op zondag 30 augustus het kleurrijke feest voor kinderen plaats in het centrum van Mol. Hier kunnen de kinderen zich eindeloos vermaken en de ouders ook.

Dansfestival aan zee
Naast alle feestjes voor volwassenen en kinderen kun je deze vakantie ook genieten van cultuur. Ieder jaar wordt het festival Klinkers in stijl afgesloten door het grote Dansfestival “Benenwerk Balroom Brugeoise”. Met 11 binnen-en buitenpodia wordt de Brugse binnenstad tijdelijk omgetoverd tot een grote balzaal. Liefhebbers van Tango, Salsa, Foxtrot, Hip-hop en Folkdance beleven op 8 augustus een dansbare avond.

Meer tips
– GP België. Liefhebbers van PK’s, ronkende motoren en het bijzonder sfeertje komen beslist aan hun trekken gedurende de Grand Prix van Belgie op het circuit van Francorchamp. 23 augustus 2015
– De Kustpas biedt korting op meer dan 30 attracties en bezienswaardigheden, zoals themaparken, culturele uitjes, boottochten, natuurcentra, evenementen, sport en ontspanning. De gratis pas blijft een jaar lang geldig voor vijf personen.
– De Kusttram is de langste tramlijn ter wereld, en loopt langs de hele Belgische kustlijn van Knokke tot Adinkerke.
– Van 30 juli t/m 8 augustus vindt in Oostende het Festival Theater aan Zee (TAZ)plaats, met festiviteiten voor iedereen. Theater, muziek, film, literatuur, kunst, cultuur en kinderactiviteiten wisselen elkaar af op verschillende locaties in Oostende. 365 voorstellingen, gedurende tien dagen, op meer dan 30 verschillende plekken in de stad.
– 34e Zandtapijtententoonstelling. Ieder jaar toveren Lommelse zandkunstenaars de prachtigste zandschilderijen tevoorschijn. Zeker de moeite om eens een kijkje te nemen! Van 4 juli 2015 tot 30 augustus 2015.
Mon-Mol-Martre. Schilders, keramisten, beeldhouwers, poppenmakers, fotografen, glasblazers, juwelenontwerpers en andere kunstenaars uit Mol vertonen hun kunsten op de 16e editie van de kunstenaarsmarkt, met een knipoog naar Montmartre. 1 en 2 augustus 2015 in Mol.

Bij de Tourist Guide, aanwezig op elk Sunparks Vakantiepark, krijg je alle tips over evenementen en uitstapjes in de omgeving: fiets-of wandelroutes, sportieve activiteiten, festivals, activiteiten voor kinderen en leuke stadjes om te bezoeken.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.