Elfjes-feest bij kasteel Keukenhof

De 11e editie van Castlefest, een Middeleeuwen & Fantasy festival, gaat 31 juli 2015 van start. Tienduizenden bezoekers (32.500 bezoekers in 2014) komen dit jaar wederom bijeen op het landgoed van de Keukenhof te Lisse, waar zij zich drie dagen lang in een wereld boordevol Goblins, Elfjes, Orcs, helden en schurken wanen.

Centraal staan muziek, fantasy schrijvers, goed eten en de gezellige sfeer. Hoogtepunt vormt de Wickerman verbranding, een houten standbeeld dat door de Keltische druïden werd gebruikt bij vruchtbaarheidsrituelen. Men kan zelf ook items op de brandstapel leggen en samen met alle festivalbezoekers vormt het ritueel een bijzonder moment.
Op de vijf podia van Castlefest vinden doorlopend acts plaats. Bezoekers kunnen genieten van vele workshops, verhalenvertellers, artiesten, instrumentbouwers, levende geschiedenis, een valkenier, een lifestyle plaza, een grote markt en een compleet LARP-dorp (Life Action Role Playing). LARP is een vorm van improvisatietoneel, waarbij figuranten een verhaallijn in een bijzondere wereld spelen. Het is ook mogelijk voor alle bezoekers om zelf mee te doen met LARP’en.

Castlefest wordt van 31 juli tot en met 3 augustus gehouden op Kasteel Keukenhof te Lisse. Kaarten voor het festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.castlefest.com. Voor het openingsconcert dient een apart toegangsbewijs te worden gekocht.

One Response

  1. marcel overste

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.