Game of Thrones expositie weer naar Nederland

De Game of Thrones expositie doet ook dit jaar Nederland weer aan. Nadat de tentoonstelling twee jaar geleden ook al in Nederland was, komt GOT ook dit jaar weer naar Amsterdam. Na een rondreis langs onder andere Londen, Stockholm, Parijs en Tel Aviv strijkt de tentoonstelling over deze populaire serie neer in onze hoofdstad. Fans van deze populaire serie kunnen deze tentoonstelling natuurlijk niet missen. De Westergasfabriek wordt omgetoverd tot klein Westeros en je ziet spullen uit alle voorgaande en het actuele seizoen. Dus alles wat je nu voorbij ziet komen in de huidige serie kun je daar in het echt zien. En dat is niet eens het beste nieuws. Toegang tot de expositie is namelijk helemaal gratis.

Westeros
Tijdens de tentoonstelling kunnen fans zich onderdompelen in de wereld van Westeros. Je kan 70 voorwerpen uit de eerste vier seizoenen bekijken, daarnaast zijn er een props uit het vijfde seizoen te zien. Zo zijn er onder andere kostuums, rekwisieten, harnassen en wapens tentoongesteld. Maar dat is niet alles. Heb je altijd al eens willen weten hoe Jon Snow zich op de Muur voelt? Dat kun je nu zelf beleven. De 4-D ervaring van Oculus Rift verplaatst je in de lift naar de top van de Muur in Castle Black. En natuurlijk ontbreekt de bekende en gevreesde Iron Throne niet. Waan je voor even de koning (of koningin) van King’s Landing en neem plaats op de troon.

Interactief
Het is de bedoeling dat deze tentoonstelling interactief wordt. Je hebt natuurlijk al de Muur beklimmen in 4-D, maar er is meer. Zo is het de bedoeling dat je bij het reserveren van je kaartjes een ‘huis’ kiest. Je moet dus je favoriete familie uit de serie kiezen en aangeven wie je steunt. Iedereen die de reis door de tentoonstelling wil maken moet trouw zweren aan een huis. Daarmee krijg je toegang tot persoonlijke foto’s en video’s. Maar denk goed na over je keuze, want het kan gevaarlijk zijn. Zo kom je zelf oog in oog te staan met de grootste dreigingen uit het rijk via interactieve fotomomenten.

Info
De tentoonstelling is te zien in Amsterdam in de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek van woensdag 27 mei tot zondag 31 mei. Voordat je naar de tentoonstelling kan moet je wel kaarten reserveren, hier hoef je niet voor te betalen maar je krijgt dan een tijdvlak toegewezen. De tentoonstelling is elke dag open van 10.00 tot 21.00. Voor zondag 31 mei kun je geen kaarten reserveren. Dan geldt het ‘wie het eerst komt’ principe. Ze kunnen je dan ook geen toegang garanderen.

Voor meer informatie of om kaarten te reserveren ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.