Hoe maak je een grote wandkaart?

Echte reizigers kunnen er uren naar staren: een kaart of globe. Om te dromen van de mogelijke volgende reis om te gaan maken, of om herinneringen op te halen van trips die ze al ondernomen hebben. Daarbij kun je natuurlijk gebruik maken van de standaard uitvoeringen die je in de winkels kunt vinden. Dominik Schwarz nam daarmee geen genoegen. Hij wilde een kaart die een hele wand in zijn woning zou vullen. Die bleken onmogelijk te vinden, vooral omdat hij ook details op die kaart wilde zien. Niet alleen de grootste steden, maar ook dorpen en namen van riviertjes. Dus begon hij te werken aan zijn eigen project: Een kaart van 3 bij 2 meter. Online bleek bij Google Maps het beste basismateriaal te vinden. Na zoeken vond hij ook een printer, die de kaart op een goede kwaliteit kon afdrukken. Hij liet het op board plakken, ontdekte toen dat hij een speciaal ophangsysteem moest bedenken, omdat het anders een slappe bedoeling zou worden. Zelfs de pinnen die hij in de kaart ging steken waren onderdeel van zijn onderzoek. Lees hier zijn uitgebreide verslag van wat hij allemaal deed om zijn kaart-idee te realiseren, wat hem in totaal uiteindelijk ruim 700 euro kostte.

Foto: www.dominik-schwarz.net

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.