Keukenhof: 2015 record-jaar

Keukenhof 2015 heeft met 1.175.000 bezoekers een nieuw record bereikt, zo werd zojuist vandaag bij de afsluiting van dit seizoen geconstateerd. De bezoekers genoten en waardeerden Keukenhof met een 8,7.

Het lentepark is trots op de resultaten. 2015 is het tweede jaar achtereen dat Keukenhof (dat in 1950 voor het eerst geopend werd) meer dan 1 miljoen bezoekers trok. Het prachtige, koele voorjaar zorgde voor 8 weken volle bloei. Het hoge bezoekersaantal is het gevolg van de publiciteit rondom het thema Van Gogh en een stijgende populariteit van Keukenhof bij Amerikanen, Duitsers, Chinezen en Zuidoost Aziaten.

De gemiddelde leeftijd was duidelijk lager dan voorgaande jaren. Meer Nederlandse gezinnen hebben Keukenhof bezocht, mede vanwege de vernieuwde programmering en extra kinderactiviteiten. In 2015 heeft Keukenhof samen met haar partner Arriva meer dan 200.000 bezoekers met het Openbaar Vervoer laten reizen. Een groei van 20%.

Het Keukenhof thema voor 2016 is De Gouden Eeuw. De periode waarin Nederland een bloeiperiode doormaakte op gebied van handel, wetenschap en kunst. Dit is ook de periode waarin de wereld werd ontdekt en de tulpenhandel floreerde.

Keukenhof 2016 is geopend van 24 maart tot en met 16 mei.

En wie niet in de gelegenheid was om dit jaar te gaan is hier bijgevoegd een schitterende video die Wiebe de Jager met een drone heeft gemaakt van de bloemententoonstelling.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.