Lowa Testcentrum loopt goed

Zeker 500 belangstellende wandelaars hebben tot dusver al gebruik gemaakt van de service van het Lowa Testcentrum in het Limburgse Gulpen. En daarmee voldoet het dit voorjaar (maart 2015) geopende centrum aan alle verwachtingen van de initiatiefnemers. In het centrum kunnen in de praktijk gratis allerlei wandelschoenen geprobeerd worden, door er zelf een wandeling in de fraaie omgeving mee te maken. “We hebben mensen vanuit het hele land gehad, van de echter beklimmers, tot wandelaars die er in de zomer met hun hond op uittrekken”, zegt Tom Jehne, bedrijfsleider van het testcentrum en het bijbehorende Rocca Sport & Adventure, met onder andere een klimhal.

Het Duitse wandelschoenenmerk Lowa (De naam is gevormd uit de eerste letters van de oprichter: Lorenz Wagner, die het bedrijf in 1923 in Jetzendorf nabij München opgerichte) had al in het thuisland een testcentrum, maar opende er in 2015 ook een voor de Benelux en dat gebeurde in Gulpen. De keus voor die plek was volgens Jehne geen toeval: “Het kantoor van Lowa Benelux is hier vlakbij gevestigd en bovendien hebben we hier een 5-sterren-landschap. Limburg biedt een glooiend landschap met prachtige bossen en kabbelende beekjes; een prima omgeving om eens echt wandelschoenen te testen”.

Dat testen kan gratis gebeuren. In het centrum zijn 8 heren- en 8 dames-modellen voorhanden in verschillende maten. “Dat is maar een deel van de collectie, dat in totaal zo’n 40 modellen omvat. Dit hier zijn de meest gevraagde modellen, van zware tot hele lichte”. Bij het Lowa Testcenter krijgen wandelaars allereerst een persoonlijk advies, alvorens een keus wordt gemaakt voor een paar Lowa schoenen uit de All Terrain, Trekking of Backpacking series. Direct vanaf het centrum zijn drie rondwandelingen te maken van 5, 9 en 13 kilometer. Ook deelname aan georganiseerde wandelingen met gids behoort tot de mogelijkheden. Het is niet mogelijk om een perfect passende schoen te kopen en mee te nemen. Voor verkoop worden belangstellenden verwezen naar Lowa-dealers, die verspreid over de hele Benelux te vinden zijn.

Meer informatie: Het Lowa Testcenter is doordeweeks geopend van 9.30-17.30 uur en in het weekend van 10.00-18.00 uur. Advies en het huren van schoenen is gratis. Lowa Testcenter, Landsraderweg 13, 6271 NT, Gulpen, www.lowatestcenter.nl

Onderstaande video geeft een impressie van het Lowa Testcenter

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.