Meer landen onveilig om naar toe te reizen

Onveilige gebieden in de wereld.

Onveilige gebieden in de wereld.


Er zijn op dit moment dertien landen in de wereld waar je volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken beslist niet naar toe moet gaan. Dat zijn er meer dan vijf jaar geleden, toen dat advies gold voor zes landen. De onveiligste gebieden zijn te vinden in het midden en noorden van Afrika, het Midden-Oosten en delen van Azië. Dat blijkt uit een onderzoek dat door de NOS gedaan is.

In veel landen is de toegenomen onveiligheid een rechtstreeks gevolg van de Arabische Lente, die eind december 2010 losbarstte. Deze golf van opstanden, protesten en revoluties brak uit in landen als Tunesië, Egypte, Libië en Syrië. In andere landen is de onveilige situatie toe te schrijven aan de opkomst van islamitische groeperingen (denk aan Boko Haram in Niger, Islamistische Staat in Irak) of etnische conflicten, zoals in Jemen. Ook natuurgeweld, zoals de aardbeving in Nepal, of de uitbraak van ziekten, zoals ebola in West-Afrika, kunnen tot een onveilige situatie leiden, aldus het bericht van de NOS.

Wie het kaartje bij het artikel bekijkt en de betekenis van de kleuren tot zich laat doordringen zal zich realiseren dat in feite alleen de groene gebieden een garantie voor een kommervrije vakantie vormen. En dat is maar een heel klein deel van de wereld… Laat u zich door dit soort berichten afschrikken om op reis te gaan?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.