Met de camper op avontuur in Duitsland

De regio rondom de rivieren Rijn, Neckar, Kocher, Jagst en Tauber in Duitsland is voor toeristen die op reis zijn met de camper een aantrekkelijk gebied. Er zijn daar meer dan 100 staanplaatsen en campings midden in de natuur, het bos, bij een meertje of in de buurt van vakwerkstadjes te vinden en vormen een goede uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht in de regio. Via de snelwegen A5, A6, A8 en A81 zijn de staanplaatsen ook met de ‘mobile home’ snel bereikbaar.

Themaroutes
De staanplaatsen voor campertoeristen vormen een startpunt voor wandelingen of fietstochten. Zes routevoorstellen met de thema’s Familie & kinderen, Regionaal genieten, Burchten, kastelen & kloosters, Vakwerk & stedelijke cultuur, Limes & Romeinen en Wellness bieden voor iedereen een passend aanbod. De routes zijn te downloaden via de website www.fietsen-zuiden.nl onder het kopje arrangementen.

Het aantal staanplaatsen in de regio groeit. Zo bieden steeds meer wijnboeren de ’toeristen op wielen’ een plaats voor de wijngaard aan. Een wijnproeverij of een diner met een glas wijn uit de streek smaakt tenslotte nog beter zonder een lange terugrit voor de boeg.

Informatie
De handige ‘Wohnmobiltour Taubertal’ of de panoramakaart ‘Wohnmobil-Entdeckertouren’ met zes themaroutes zijn een handige metgezel, inclusief een overzicht met staanplaatsen. Als extraatje zit er een boekje met kortingsbonnen voor uitstapjes langs de routes bij. De kaarten kunnen worden besteld via [email protected]üden.de. Meer informatie over de regio is te vinden op www.fietsen-zuiden.nl en www.wandel- zuiden.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.