Nieuwe fietsmap voor Zuiderzeeroute

Goed nieuws voor iedereen die de Zuiderzeeroute nog op z’n fietstochtlijstje had staan. De nieuwe fietsmap van deze LF-route is verschenen: met drie dubbelzijdig bedrukte topografische kaarten en een los informatieboekje. Zo ga je goed voorbereid op stap.

Bij dit rondje om de voormalige Zuiderzee – nu het IJsselmeer- ervaar je de rijke historie van wat ook wel de ‘Gouden Cirkel’ wordt genoemd. De bedrijvigheid in de diverse vissersdorpjes, de rust en ruimte in de Wieden en Weerribben, de uitgestrekte bossen op de Veluwe, maar ook de weidsheid van het Flevolandse polderlandschap. De Zuiderzeeroute is opgebouwd uit drie LF-routes: LF21 (Amsterdam-Afsluitdijk), LF22 (Afsluitdijk-Kampen) en LF23 (Kampen-Amsterdam). De totale lengte is zo’n 400 kilometer. De route is ook makkelijk in te korten, bijvoorbeeld door het veer tussen Enkhuizen en Stavoren of Urk te nemen.

Compacte uitvoering
De map is compact uitgevoerd en bestaat uit drie dubbelzijdige fietskaarten schaal 1:100.000 en een los boekje met algemene informatie. Je leest over de voormalige Zuiderzee en krijgt handige informatie over hóe je fietstocht over meerdere dagen te plannen. Hierbij is ook een afstandentabel opgenomen die kan helpen bij het indelen van de dagtrajecten.
Er is uitleg over de bewegwijzering die je op deze route tegenkomt en er is ruime aandacht voor de overnachtingsmogelijkheden tijdens je tocht. Naast algemene informatie is een overzicht van de Fietsers Welkom!-logiesadressen langs de route. Achterin staan nuttige adressen en uitleg over het netwerk van LF-routes.
De fietsmap Zuiderzeeroute is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De uitgave zal later ook verkrijgbaar zijn via o.a. de (reis)boekhandel (€ 12,95, ISBN 978-90-72930-538).

Vernieuwde website nederlandfietsland.nl
Ook de consumentenportal van het Fietsplatform – www.nederlandfietsland.nl – is vernieuwd. De website heeft dit voorjaar een fris, nieuw uiterlijk gekregen. Bovendien is de site nu ook goed op de tablet en mobiele telefoon te bekijken. Nederlandfietsland.nl biedt fietsers veel info over knooppuntroutes en LF-routes en geeft inspiratie over de diverse regio’s. Van alle provincies en diverse toeristische regio staan er enkele routes als suggestie, met duidelijke doorverwijzing naar de toeristische partners in de regio. Handig is dat je voortaan bij alle routes de Fietsers Welkom!-adressen langs de route uitgelicht ziet. Ook de populaire gratis GPS-cursus, de recreatieve fietsrouteplanner en de paklijstmaker staan nog steeds online.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.