Onderzoek bank: ‘Kampeerder wil terug naar de natuur’

Recent onderzoek van de Rabobank leert dat de hedendaagse kampeerder smacht naar meer eenvoud. Het antwoord daarop kan gevonden worden op kleinschalige natuurcampings, zo blijkt uit trendonderzoek van de Rabobank. “Vakantiegangers willen weer back to basic”, zo luidt de conclusie.

Terecht springt Eurocamp op die ontwikkeling in en roemt zijn eigen twintig natuurcampings, met een verblijf vlakbij rivieren of meren, tussen de bergen of in het bos. “Word weer zen tijdens het paardrijden, vissen of kanoën. Of doe gewoon even helemaal niets. Word wakker met het geluid van de Dordogne-rivier op camping Le Capeyrou. Open op camping Rio Vantone je tent en kijk uit op het Italiaanse berglandschap en het Idromeer. Wil je toch nog een beetje actief doen? Kanoën en paardrijden doe je in de Provence op camping Le Val de Durance of ga vissen bij camping Les Rives du Luberon“, aldus Eurocamp.

De organisatie biedt ook andere mogelijkheden voor mensen met meer wensen: Slaap dan in een boomhut in Frankrijk. In een Mountain Lodge geniet je van de rustige en landelijke omgeving van de Pyreneeën. Of waan je even als Tarzan of Jane in een safaritent. Designliefhebbers kunnen terecht in de Aspect of Avant, stacaravans die de luxe gevoel van thuis bieden, maar dan wel in de natuur.

Eurocamp noemt zich specialist en marktleider in luxe campingvakanties op 179 bestemmingen in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Kroatie en Zwitserland. Eurocamp kent geen verplichte aankomstdagen of minimum verblijf en bestemmingen kunnen onbeperkt gecombineerd worden. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is er een selectie van de meest peutervriendelijke campings: Petit Paradis. Eurocamp biedt Kinderclubs voor kinderen van 6 maanden tot 17 jaar oud. Meer informatie: www.eurocamp.nl

Reacties

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.