Ontdek romantiek in Keukenhof

Ben voor dit weekend nog op zoek naar een bijzonder uitje? Dan kun je denken aan een dagje Keukenhof. Waan je in de 19e eeuw tussen mensen gekleed in romantische klederdracht. Orkestjes, solisten en ensembles die tussen de bloemen optredens verzorgen. Haal een picknick en geniet van optredens met klassieke muziek en dans. Op de vijver een bootje met een gezelschap onder romantische parasolletjes en picknicken op de gazons. Wat is er romantischer dan genieten van prachtige klassieke muziek tussen vele bloeiende bloemen in een historisch park uit 1857? Het zijn de ingrediënten van een bijzonder weekend dat Keukenhof op 9 en 10 mei organiseert: “Romantiek in Keukenhof”.

Muziek
Aan Romantiek in Keukenhof doen tientallen professionele musici van Nederlands topniveau mee. Ze spelen live muziek op diverse plekken in het park. Harpist Remy van Kesteren geeft een optreden op zaterdag 9 mei en op zondag 10 mei treedt Altvioliste Dana Zemtsov, het Brass Quartet of the Royal Concertgebouw Orchestra en de Russian School (Ballet) op met een mooi programma. Het Brass Quartet speelt met twee trombones en twee trompetten stukken van Bach en Gershwin. Er zijn twee vaste podia en nog drie andere, zogenoemde pop-up podia. Ballet, hoeden en klassieke muziek tussen de bloemenperken in Keukenhof. Romantiek in Keukenhof is de spin-off naar de Dag van de Romantische Muziek die dit jaar voor de 29e keer in Rotterdam wordt gehouden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.