Prins of Prinses voor één dag in Paleis Het Loo

Elk meisje droomt ervan om prinses te zijn en elke jongen wil graag de prins zijn. Die droom komt zelden uit, maar in Paleis Het Loo kun je in juli en augustus wel voor een dag doen alsof. Dan organiseren ze namelijk weer de ‘Prinse(sse)ndag’. Kom verkleed naar Paleis Het Loo, versier je eigen kroon met edelstenen en neem plaats op een Koninklijke troon. Dit jaar is er een nieuw ‘sprookjesachtig’ programma, compleet met zeemeerminnen en draken.

Prins(es) voor een dag
Tijdens de Prinse(sse)ndagen op Paleis Het Loo staan de jonge museumbezoekertjes centraal enkunnen een kijkje nemen in de wereld van ‘echte’ prinsen en prinsessen. De Zingende Zeemeerminnen vertellen bij de Venusfontein over De Gouden Bal en een prinses die een kikker kust. Poppentheater De Muze speelt ieder half uur de voorstelling De Draak van Draeckestein, waarin een stad wordt bedreigd door een draak.

Meet & Greet
Passend bij de tentoonstelling ‘Sisi, sprookje & werkelijkheid’ kunnen kinderen ‘prinses Sisi’ ontmoeten en met haar op de foto. Ze vertelt het verhaal van de Prinses op de Erwt en kinderen kunnen testen of zij ook zo’n prinses zijn. Daarnaast is er een Koninklijke High Tea in de tuinen, met een door de kinderen versierd cakeje en zelfgetapt drankje uit de ranjafontein. Tot slot kunnen de prinse(sse)n regenboogbellen blazen, patronen stoepkrijten en spelen in het Speelpaleis op het Stallenplein.

Informatie
Voor al deze activiteiten wordt een supplement van € 1,50 per kind gevraagd (i.c.m. een geldig entreebewijs). Ook is het mogelijk een koetsritje te maken (€ 1,- p.p.) of een kinderaudiotour (€ 3,- p.p.) te volgen. Voor de Sisi-tentoonstelling geldt een toeslag van € 3,- p.p. (vanaf 4 jaar). Voor alle kinderen is er een cadeautje. Verkleed komen mag, maar hoeft niet. Aanmelding niet nodig.

Voor meer informatie ga je naar de website.
Foto: Rob Voss Fotografie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.