Staphorst koestert historie in museum

Staphorst, een gemeente in Overijssel met vele gezichten, spreekt bij het publiek tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt en de vele tradities en gewoonten, maken Staphorst tot een bijzondere plek in Nederland. Museum Staphorst biedt volop de gelegenheid het cultuurrijke heden en verleden van de gemeente te ontdekken. Het Museum is gevestigd in een traditioneel gebouwde boerderij, die op een typische manier is ingericht. Het woongedeelte bevindt zich nog in oude staat en in het gedeelte waar vroeger de stal was, is nu een (wisselende) expositie waar streekdracht, sieraden en volkskunst tentoongesteld worden. Op de bovenverdieping van het museum zijn wisselende tentoonstellingen te zien.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.