Top 10 goedkoopste eilandvakanties

Het idee bestaat dat een idyllische eilandvakantie duur moet zijn, maar dat is niet waar. Trivago zocht uit welke eilanden aan de Middellandse zee de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden. Op welk eiland krijg je de beste service krijgt voor het minste geld? Daarvoor is de Trivago Eiland Index.

De Trivago Eiland Index
De Trivago Eiland Index rangschikt eilanden in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden en de Azoren met naar verhouding de best beoordeelde hotels tegen de laagste prijs. In de index wordt de gemiddelde beoordelingsscore per vakantie-eiland gecombineerd met de gemiddelde hotelprijs per eiland en verwerkt tot een index.

De Top 10
1. Paros (Griekenland)
2. Ios (Griekenland)
3. Naxos (Griekenland)
4. La Gomera (Spanje)
5. Zakynthos (Griekenland)
6. Corfu (Griekenland)
7. Terceira (Portugal)
8. Folegandros (Griekenland)
9. Spetses (Griekenland)
10. Krk (Kroatië)

Ga naar Griekenland
Griekenland komt wat eilanden betreft verreweg het best uit de bus. De nummer een, twee en drie zijn Grieks; Paros, Ios en Naxos. De lokale hotels staan te boek als kwalitatief goed en tegelijkertijd alles behalve duur. Eilandreizigers die op de kleintjes letten doen er goed aan om op een van deze drie eilanden de vakantie door te brengen. In de rest van de top tien zijn nog vier andere Griekse eilanden te vinden; daarnaast krijgen ook het Spaanse La Gomera, het Portugese Terceira en het Kroatische Krk een plek in de top tien.

Duur
Griekenland heeft natuurlijk heel veel eilanden en ze zijn ook niet allemaal even voordelig. Eilanden zoals bijvoorbeeld Mykonos of Santorini zijn prachtig, maar ook peperduur. Spanje komt over het algemeen het slechtst uit de bus; hotels zijn op de Spaanse eilanden relatief duur voor de service die er tegenover staat. Partyeiland Ibiza staat onderaan de lijst. Hier zijn hotelgasten gemiddeld gezien het minst tevreden over hun hotelovernachting, terwijl hier gemiddeld wel €162 per nacht tegenover staat. Ter vergelijking: op Paros, Ios, en Naxos ligt dit gemiddelde rond de €60 per nacht.

Bekijk hier de hele ranglijst.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.