Top 10 beste vakantiebestemmingen 2015

Heb je een beetje inspiratie nodig voor je volgende vakantiebestemming? Daar kan Lonely Planet je bij helpen. Zoals elk jaar hebben ze hun ‘best in travels’ lijsten bekend gemaakt. Zo hebben ze ook de top 10 landen die je moet bezoeken in 2015 bekend gemaakt. Dit zijn allemaal landen die opbloeien, iets te vieren hebben of smeken om ontdekt te worden. Van dit lijstje krijg je gegarandeerd zin om te gaan reizen. Hieronder vind je de top 10 landen voor 2015:

1.Singapore
Singapore heeft in 2015 wat te vieren: Het is dan namelijk haar gouden jubileum. Sinds het tekenen van de onafhankelijkheid in 1965, hebben de oude gebouwen, parken en winkelcentra veel reizigers gelokt. Maar door nieuwe ontwikkelingen is een reis naar dit land nog aantrekkelijker. Zo is er nu de Marina Bay, een nieuwe gebied voor entertainment. Maar ook zijn er steeds meer chique hotels en nieuwe attracties, zoals de National Art Gallery en de Singapore Sports Hub. Daarnaast wordt alles ook nog beter bereikbaar met de bouw van nieuwe metrolijnen. Meer weten over een vakantie naar Singapore? Ga dan hier heen.

2. Namibië
Ook Namibië heeft wat te vieren, het land is namelijk 25 jaar onafhankelijk. Het land is een van de voorlopers in als het gaan om duurzame ontwikkelingen. Het is het eerste Afrikaanse land dat de bescherming van natuur heeft opgenomen in de grondwet. Daarnaast stellen ze lokale gemeenschappen in staat om hieraan bij te dragen. Het succes van Namibië wordt een beetje ondergesneeuwd door de verhalen van natuurverlies in andere Afrikaanse landen. Ontdek het daarom zelf zodat je deze ervaring wel moet delen. Voor meer informatie ga je naar de website.

3. Litouwen
Sinds 1 januari is Litouwen het nieuwste lid van de eurozone, dit is de laatste stap in haar reis van terughoudende Sovjetrepubliek tot volwaardige Europese natie. Reizen in Litouwen is nu dus makkelijker als het gaat om elektronisch betalen en het vinden van een geldautomaat. Maar waarom moet je het land bezoeken? De Kuršiu Nerija is een lange lijn van de prachtige stranden, met achterliggend Europa’s grootste bewegende zandduinen. Dan is er de barokke oude stad van Vilnius, dat op de werelderfgoedlijst staat. Daarnaast ligt het geografische centrum van Europa in Litouwen. Voor meer informatie ga je naar de website.

4. Nicaragua
Nicaragua staat, ondanks de schilderachtige koloniale (zij het met kogelgaten) steden, folkloristische feesten en Caribische eilanden, niet bekend als een top vakantiebestemming. Het stigma van een door oorlog verscheurd land heeft de grote reisgemeenschappen lange tijd op afstand gehouden. Dat was tot de komst van Mukul, het eerste volwaardige vijf-sterren resort van de natie, dat werd gevolgd door Yemaya Island Hideaway en Spa. Het land is zich nu aan het ontwikkelen als een opkomende luxe ecotoerisme bestemming, en foodies zijn enthousiast over de restaurants die Managua omtoveren in de culinaire hoofdstad. Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Ierland
Ierland is natuurlijk een bekend vakantieland. Dat betekent ook dat je bepaalde verwachtingen hebt als je naar dit oude land gaat. Meestal is dit iets in de lijn van schapen op de weg en oude rieten daken. Dit beeld staat soms op gespannen voet met het hedendaagse Ierland, van autosnelwegen en macchiato. Ierland is verbluffend mooi, met zijn tradities – muziek, dans, whisky en bier – stevig intact. En dit jaar is het jaar van ‘The Wild Atlantic Way’, een 2500 km lange rit die langs elke hoek en bocht van de westelijke kust van Donegal naar Cork komt. Voor meer informatie ga je naar de website.

6. Congo
Congo (niet te verwarren met de naburige Democratische Republiek Congo) staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Het land heeft olie, het heeft hout, het heeft een groeiende infrastructuur en na wat turbulente jaren is het eindelijk veilig en stabiel. Op dit moment zul je er echter net zoveel buitenlandse toeristen zien als albino gorilla’s, maar daar wil de Congolese regering wat aan doen. Ze zijn aan de slag gegaan met het herstellen van oude nationale parken, het oprichting van nieuwe resorts en het herstellen van de toeristische infrastructuur. Voor iedereen die wel in is voor wat avontuur in het wild, Congo wacht. Kijk hier voor meer informatie.

7.Servië
Servië is een verbazingwekkend goedkoop land om op vakantie te gaan, toch vind je er niet veel toeristen. Hiermee is het een van Europa’s best bewaarde geheimen. Nog wel, want dat kan wel eens snel gaan veranderen. Exit Festival heeft bijvoorbeeld net een grote Europese Festival Award gewonnen. Dus het festival dat elk jaar in juni het middeleeuws fort in Novi Sad overneemt, sinds het begon als een anti-Milošević protest, gaat waarschijnlijk veel mensen trekken. Daarnaast wordt Belgrado in dezelfde adem als Berlijn en Ibiza wordt genoemd. Ook thrillseekers gaan naar Servië om te skiën, spa-hoppen en raften. Voor meer informatie ga je naar de website.

8. Filippijnen
De Filippijnen zijn voor veel mensen al een droombestemming. De 7100+ eilanden hebben koraalriffen om in te duiken, witte stranden, wuivende palmbomen en rieten hutten. Dat zou al genoeg moeten zijn. Maar de overheid heeft in 2015 allemaal speciale evenementen georganiseerd om het profiel van de archipel te verhogen. En als er iets is wat de Filipino goed kunnen dan is het feesten. Dus verwacht parades, foodfestivals, sporttoernooien en veel live muziek. Daarnaast is Philippine Airlines goedgekeurd voor directe vluchten naar Europa, Amerika en Australië, dus een reis naar de archipel is nu nog makkelijker. Voor meer informatie ga je naar de website.

9. St. Lucia
De meeste toeristen trekken naar Barbados of Grenada, maar St. Lucia mag er ook zijn. Het eiland met smaragd bergen en gouden stranden wordt nog maar weinig bezocht, behalve door cruiseschepen. Maar het eiland heeft alle ingrediënten voor iemand die op zoek is naar avontuur en een vakantie weg van de gebaande paden. Zo kun je er goed duiken en snorkelen, wandelen door de regenwouden en er is zelfs een drive-in vulkaan. Ook Natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Zo kun je zwemmen naast dolfijnen, kijken hoe zeeschildpadden eieren leggen op Grand Anse strand, of leguanen observeren. Voor thrillseekers zijn er de Piton bergen, kun je kitesurfen op Sandy Beach of een vastgeroeste onderzeese muren beklimmen. Meer informatie vind je op de website.

10. Marokko
Marokko is geen onbekend vakantie land, maar door de komst van budgetvluchten is het land wel veel dichter bij Europa gekomen. Je kunt er genieten van surfstranden, valleien en palmbomen. Door de toename aan toerisme is geen van de mystiek van het land verloren gegaan. Je kan nu alleen de landschappen en Berbercultuur verkennen in comfort en stijl. En als je van plan bent om een bezoek aan de stad Fez te brengen zie je een gastheer dat naar een nieuw niveau van verfijning is gebracht. Ga naar de website voor meer informatie.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.