Tour deze zomer langs het mooiste van Zwitserland

Als het goed is heb je je vakantiegeld binnen of krijg je het heel binnenkort, tijd dus om je zomervakantie te gaan plannen. Zo zou je kunnen denken aan het vakantie in de Zwitserse bergen. Niet alleen leuk in de winter, ook in de zomer is er genoeg te zien en te doen in het bergachtige land. Om je kennis te laten maken met al het moois dat Zwitserland te bieden heeft zijn ze begonnen met de ‘Grand Tour of Switzerland’. Reizen wordt dan een doel op zich tijdens je vakantie, maar je komt wel langs alle hoogtepunten van het land.

Rondreis
De ‘Grand Tour of Switzerland’ verbindt 44 landschappelijke en culturele hoogtepunten van het land in één rondreis. De ruim 1600 kilometer lange route brengt vakantiegangers in vier taalregio’s, over vijf Alpenpassen, naar elf Unesco-werelderfgoederen en langs 22 meren. De Grand Tour of Switzerland is verdeeld in 9 etappes en is met name geschikt voor reizen per auto of motor tussen april en oktober.

Hoogtepunten
Deze route verbindt alle hoogtepunten van Zwitserland. Wie het volledige traject wil volgen en voldoende tijd wil uittrekken voor stops of bezoekjes tijdens de rondreis, moet rekenen op een negendaagse rondrit. De rondrit is opgedeeld in negen etappes met aanrijroutes vanaf de Zwitserse grens, onder meer vanuit Basel, Genève en Chiasso. Om het de reiziger gemakkelijk te maken, wordt voor elke etappe een droomtraject aangegeven dat de mooiste landschappen, bergpassen, dorpen en wijnbergterrassen aan elkaar rijgt. Cultuur, natuur, traditie, gastronomie, ontspanning én inspanning: ze lopen naadloos in elkaar over tijdens deze ronde door Zwitserland.

Overnachten
Je kunt het negen dagen durende traject – met eigen auto, huurauto of motor – boeken en aan je eigen wensen qua hotelcategorie aanpassen. Langs de route liggen eersteklas hotels, Gasthäuser en pensions. Wie geen tijd heeft om de Grand Tour of Switzerland zelf voor te bereiden, kan een beroep doen op de Zwitserlandexperts. Zij kunnen het 9-daagse Grand Tour-arrangement boeken en allerhande tips geven. Ook de reisgids en wegenkaart Grand Tour of Switzerland van Kümmerly+Frey zijn inbegrepen.

Zomeractiviteiten
Als je naast de Grand Tour nog langer in Zwitserland wil blijven is er nog veel meer te doen. Hier vind je een overzicht van recent geopende fiets- en wandelroutes, bijzondere exposities, nieuwe accommodaties, speciale evenementen en aanbiedingen. Dit alles zodat je je tijdens het zomerseizoen 2015 in ieder geval niet hoeft te vervelen.

Voor meer informatie over de Grand Tour ga je naar de website. Daarnaast kun je ook alvast een voorproefje krijgen door naar deze video te kijken:

Foto: Zwitserland Toerisme/Andreas Gerth/Jan Geerk/Matthias Taugwalder/Nico Schaerer

0

Reacties

  1. Ruud

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.