Transavia steekt personeel in het nieuw

Het cabinepersoneel van Transavia is in een nieuw ‘jasje’ gestoken. Ruim vijftienhonderd cabinemedewerkers van de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van ons land en van Transavia in Frankrijk dragen vanaf vandaag een nieuw uniform. Bijzonder aspect is dat ze het zelf hebben mogen mee-ontwerpen.

De gloednieuwe outfits zijn onderdeel van de strategiewijziging die Transavia onlangs heeft aangekondigd. “We willen fors blijven investeren in onze mensen”, zegt algemeen directeur Mattijs ten Brink. “Deze uniformen passen bij het nieuwe Transavia. Hiermee kunnen medewerkers het gevoel en het verhaal van deze mooie luchtvaartmaatschappij de komende jaren nóg beter uitdragen.”

Crew-sourcing
De ideeën voor het nieuwe uniform zijn tot stand gekomen door middel van crew-sourcing. Het cabinepersoneel en de Sales & Servicesdesk medewerkers konden aangeven wat ze comfortabel vinden werken, waar ze zich goed in voelen en uit welke items de kledinglijn dient te bestaan. Vele ideeën kwamen er binnen in de vorm van moodboards, tekeningen en zelfgemaakte kledingstukken. “Die waren verrassend origineel en zeer goed bruikbaar”, vertelt design-consultant Bas van Wayenburg, die met alle binnengekomen suggesties aan de slag is gegaan en ze heeft vertaald naar een draagbaar uniform. Ook hebben medewerkers kunnen stemmen over de hoofdkleuren, de stijl en de verdere uitwerking van de onderdelen van het Transavia-uniform.

Nieuwe kleding Transavia, mooi?

Wat vindt u van de nieuwe kleding die het personeel van Transavia gekregen heeft?

Mooi!

Weinig verrassend

23 kledingstukken
Maar liefst 23 verschillende kledingstukken en accessoires heeft het cabinepersoneel van Transavia nodig. Voor mannen en vrouwen, voor warme en koude dagen en voor binnen en buiten. Het uniform dat er nu ligt bestaat uit twaalf nieuwe items voor dames en elf voor heren. “De dames beschikken nu over een rok, jurk, pantalon, blouse, T-shirt, vest, jasje, gilet, sjaaltje, riem, overjas en een wintersjaal/omslagdoek”, zegt Van Wayenburg. “Voor de heren is er een pantalon, jasje, gilet, overhemd, riem, stropdas, pochet, overjas, vest en een sjaal.”

Nieuw beleid
Voor Transavia zijn de nieuwe uniformen de volgende stap in de koerswijziging die de luchtvaartmaatschappij eerder dit jaar heeft ingezet. “We willen de best betaalbare en meest toegankelijke luchtvaartmaatschappij van Europa worden. Toonaangevend in hospitality, service en digitale dienstverlening”, aldus commercieel directeur Roy Scheerder. “Onze huisstijl is vernieuwd, de website overzichtelijker geworden en we hebben verschillende nieuwe producten en services geïntroduceerd die de positieve beleving van klanten en passagiers vergroot. Naast deze vernieuwingen ligt nu de focus op onze cabine. Per juni hebben we ook aan boord de nieuwe huisstijl doorgevoerd. Bijvoorbeeld in het magazine, de entertainment app en verpakkingsmaterialen. Daarnaast gaat onze crew werken met tablets. Deze volledige digitale werkwijze maakt de processen efficiënter en vergroot onze servicegerichtheid. De nieuwe uniformen passen ook in dit rijtje en vertegenwoordigen perfect de uitstraling van het nieuwe Transavia.”

Het personeel in het nieuwe uniform.

Het personeel in het nieuwe uniform.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.