Zwerfboeken krijgen thuis in Stayokay hostels

Tijdens een vakantie heb je alle tijd om lekker rustig te lezen. Toch is dit waarschijnlijk niet het favoriete tijdverdrijf voor veel kinderen. Om hier wat aan te doen komen er Kinderzwerfboekstations in verschillende Stayokay hostels. Kinderzwerfboeken ‘zwerven’ als het ware van kind naar kind. Kinderen kunnen zwerfboeken inleveren, lezen, meenemen, doorgeven en achterlaten. Dertien Stayokay hostels worden omgedoopt tot Kinderzwerfboekstations. Stayokay Texel is hiermee het eerste hostel dat zwerfboeken aanbiedt. In alle deelnemende hostels wordt een speciale hoek ingericht waar kinderboeken gelezen, geleend en uitgewisseld worden tussen kinderen.

Stayokay
Algemeen Directeur Stayokay Marijke Schreiner: “Lezen is spannend, leerzaam, leuk en avontuurlijk. Net als reizen. Het verhaal achter een reizend boek is vaak net zo bijzonder als de bijzondere vakantie-ervaringen die mensen tijdens hun reis opdoen. Een deel van de kinderen verlaat de basisschool met een taalachterstand en op deze manier hopen wij kinderen te helpen met hun ontwikkeling door het lezen van leuke boeken.”

Een boek met een eigen verhaal
Het idee achter Kinderzwerfboek is het lezen onder kinderen te stimuleren. Kinderen die met regelmaat lezen hebben meer kans op een goede toekomst. Kinderzwerfboeken zijn herkenbaar aan een zwerfsticker en worden doorgegeven of achtergelaten op bijvoorbeeld scholen, in treinen, bussen of bij een van de hostels van Stayokay. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op deze manier op een spannende tocht gestuurd. Hoe bijzonder is het als er achter een boek zelf ook een verhaal schuilt? Iedereen kan helpen nog meer kinderboeken op reis te sturen.

Voor meer informatie ga je naar de website. Hier kan je ook de speciale zwerfstickers bestellen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.