50 fictieve plaatsen die je in het echt kan bezoeken

Iedereen heeft wel een favoriet boek of een favoriete film. Deze verzonnen verhalen vinden plaats op een bestemming die je in het echte leven niet gaat zien, denk je. Maar dat is niet helemaal waar. Voor veel van deze verhalen komt de inspiratie namelijk wel van een echte plek of is de set van een film een plek die je kan bezoeken. Een van de bekendste voorbeelden hiervan in Lord of the Rings. In Nieuw Zeeland is het fictionele dorp van de Hobbits op de fictionele Shire gebouwd, terwijl dat in het echt het platteland van Matamata is. Je kan het dorp nu ook bezoeken, zodat je zelf een beetje in het land beschreven in Lord of the Rings bent. Op de lijst staan nog meer van dit soort voorbeelden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het eiland in de televisieserie Lost? Dat is eigenlijk het eiland Oahu in Hawaii. Of wat dacht je van het bos waar Winnie de Poeh in woont? Dat is eigenlijk Ashdown Forrest in Engeland. Een andere hit onder kinderen is de film Frozen. Arendall is ook op vakantie te bezoeken, maar misschien moet je dat niet hardop zeggen om hysterische kinderen te voorkomen. Het koninkrijk is namelijk gebaseerd op Arendal, een havenstad in het zuiden van Noorwegen. Daarnaast zijn gebouwen uit bekende steden zoals Oslo en Bergen gebruikt in scènes in de film. Zo is Fort Akershus in Oslo is als voorbeeld gebruikt voor het kasteel van Anna en Elsa.

Voor de hele lijst van locaties ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.