Amsterdam heeft eigen surfplek

Met Wind ’n Wheels heeft Amsterdam het eerste stedelijke landzeilpark. Het park wordt uitgebreid met een aantal nieuwe activiteiten, die te beleven zijn tijdens een open dag op 14 juni 2015. De relatieve eenvoud van het concept maakt deze locatie op het stormachtige Zeeburgereiland volgens de initiatiefnemers ‘uniek, creatief en een nieuwe, sportieve hotspot in Amsterdam’. Op deze feestelijke openingsdag kan het publiek kennismaken met landzeilen, electrocrossen en strandpaviljoen Bij Storm.

Landzeilpark Wind ’n Wheels opende al twee jaar geleden de terreindeuren voor het publiek. Nu is het funsportpark uitgebreid met electrocross en een horecagelegenheid annex strandpaviljoen Bij Storm. Funsportpark Wind ’n Wheels is ontstaan uit het idee om een zeilwagenpark te creëren in hartje Amsterdam. Dit maakt het concept uniek omdat Amsterdam hiermee de enige en eerste wereldstad wordt waar men kan blokarten oftewel landzeilen. Het terrein van Wind ‘n Wheels is gelegen op het Zeeburgereiland naast de Schellingwouderbrug. Zeeburgereiland ligt zeer centraal tussen IJburg, Amsterdam Noord en het centrum.

Landzeilen
Landzeilen, ook wel bekend als blokarten of strandzeilen is spectaculair, duurzaam en makkelijk te leren. Met simpelweg een zeilwagen en de wind kun je flinke snelheden bereiken. Tijdens een clinic van anderhalf uur helpen de instructeurs van Wind ’n Wheels deelnemers op weg. Er zijn nu ook zeilwagens voor kinderen beschikbaar.

Electrocross
Electrocross; het is een nieuwe sport, die uitdagend en verantwoord is. De motoren worden namelijk aangedreven door stroom, waardoor er geen sprake is van lawaai en de uitstoot van gassen. Iedereen kan op een e-crossmotor rijden. Schakelen is er niet bij en een motorrijbewijs is niet nodig. Tijdens de runs worden deelnemers professioneel begeleid door instructeurs en beschermende kleding is uiteraard inbegrepen.

Strandpaviljoen
Strandpaviljoen Bij Storm brengt met deze locatie het strandgevoel wat dichterbij de stad Amsterdam. De lekkerste gerechten worden hier bereid op een houtskoolgrill. Op zondag 14 juni is er op het funsportpark Wind ’n Wheels van alles te beleven. Naast landzeilen kan het publiek kennis maken met skatey rijden, electrocrossen of de Acro Bungee. Bij Strandpaviljoen Bij Storm zijn er live DJ’s.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.