André Rieu krijgt plek in museum

‘Liefde voor detail’ is het centrale thema in de tentoonstelling die Museum aan het Vrijthof in Maastricht houdt over André Rieu. De tentoonstelling belicht zowel zijn muziek als persoonlijke elementen uit zijn leven en loopbaan. Er worden voorwerpen geëxposeerd die met zijn concerten te maken hebben. Hierdoor kunnen bezoekers nu van heel dichtbij ervaren hoe de ‘Koning van de Wals’ werkt aan het realiseren van zijn muzikale droom. De tentoonstelling vindt plaats van 21 juni tot en met 27 september 2015.

Tijdens de tentoonstelling krijgt de bezoeker een beeld van hoever de liefde voor detail bij André Rieu gaat. Op welke wijze kiest hij zijn muziek? Wat gebeurt er tijdens de repetities? Hoe worden de kostuums gemaakt? En hoe gedetailleerd worden de jurken afgewerkt met sieraden. Ook zijn er persoonlijke documenten en nog niet eerder vertoonde videobeelden te zien. Deze hoofdstukken in het verhaal dat de tentoonstelling vertelt, geven een intieme blik op de wereld van André Rieu en zijn unieke concerten.

De keuze voor deze tentoonstelling is een geste aan violist en orkestleider André Rieu, geboren en getogen in Maastricht. Ook past deze expositie binnen de vernieuwde kaders van Museum aan het Vrijthof: “een ondernemend museum dat wil verrassen, grenzen wil verleggen en historie en heden verbindt. Een museum dat staat voor zijn motto ‘Made in Maastricht’. Meer informatie: www.museumaanhetvrijthof.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.