Bijzonder overnachten in de Franse bergen

De bergen in Frankrijk zijn niet alleen in de winter een gewilde vakantiebestemming, ook in de zomer kiezen genoeg vakantiegangers voor een actieve vakantie in de bergen. En als je je vakantie deze zomer echt bijzonder wil maken, dan kies je voor een van deze overnachtingen. Zo kun je overnachten waar Hannibal eeuwen geleden met zijn olifanten liep, slapen met het geruis van de wind door de bladeren op dezelfde hoogte als je oren of romantische nachten beleven in luxe tenten midden in de ruige natuur. Er is dus genoeg te kiezen voor de avontuurlijke reiziger.

Slapen in Hannibals voetsporen
In de Haute Maurienne Vanoise leeft Hannibal voort: vanuit de vallei loopt er een pad naar de Valle de Susa in Italië – het pad dat de Carthaagse generaal Hannibal met zijn olifanten genomen zou hebben op veldtocht richting Rome. Op deze route is eind 2014 een nieuwe hut geopend, waar men kan overnachten tijdens de trektocht van of naar Italië die twee tot drie dagen duurt. Dankzij de grote dakramen heb je zelfs vanuit je slaapzak een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Meer informatie vind je op de website of bij de plaatselijke VVV.

Duurzaam slapen
Om zo weinig mogelijk inbreuk te maken op de natuurlijke omgeving, heeft berghut Lo Tsamou (lokaal dialect voor Le Chamois, de berggeit) verschillende initiatieven genomen. Deze nieuwe hut vlak bij Val Cenis opent op 11 juli en heeft zonnepanelen om het water te verwarmen en elektriciteit op te wekken. Ook wordt het gebruikte water van douche, wastafel en keuken gerecycled en zijn er milieuvriendelijke composttoiletten. Voor meer informatie ga je naar website.

Wilde natuur met luxe accommodatie
Het concept Huttopia combineert wilde natuur met luxe kamperen. Dit gedachtegoed is goed te zien in Font Romeu, waar je Canadese tenten, chalets van onbewerkt hout en met ingang van deze zomer ook “Bonaventures” vindt: tweepersoonstenten van hout en doek met echte bedden en een elektrische koelbox. Dit alles met een mooi uitzicht over de ruige Catalaanse Pyreneeën. Voor meer informatie ga je naar de website.

Met je hoofd tussen de bladeren
In Le Lioran in het Centraal Massief, dat zelf al op 1160m hoogte ligt, ga je nog verder de lucht in in de “Hutte Perchée”, een boomhut in de top van een 9 meter hoge dennenboom. Gasten hoeven zich geen zorgen te maken over comfort: er is een tweepersoonsbed, elektriciteit en een (compost)toilet. Wel moet men een beetje avontuurlijk aangelegd zijn: de boomhut is alleen te bereiken via touwladders en een tokkelbaan. En wie net van plan was naar de Alpen te gaan, kan een soortgelijke ervaring beleven in de luxe boomhut Cabaneige in Montgenèvre.

Meer informatie over de Franse bergen is te vinden op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.