Combineer marathon met vakantie in Duitsland

Een vakantie of weekendje weg is prima te combineren met een sportevenement, zeker als je wel van een beetje beweging houdt. Zoek je nog een uitstapje voor begin september? Dan kun je denken aan een weekendje Duitsland. Op 6 september wordt daar namelijk de Volksbank-Münster-Marathon gelopen. Om het voor Nederlanders makkelijker te maken om mee te doen kunnen groepen vanaf 20 personen een bijdrage in de reiskosten aanvragen en worden er onder de individuele deelnemers uit Nederland een overnachting met een startbewijs en een paar loopschoenen verloot.

Marathon in Münster
De Volksbank-Münster-Marathon is een mix van internationaal loopevenement en volksfeest. Elk jaar komen er meer dan 100.000 toeschouwers op af. Natuurlijk om de lopers toe te juichen, maar zeker ook vanwege het evenementenprogramma met straatkunstenaars en livemuziek. 300 artiesten langs de route zorgen voor een uitgelaten sfeer. Het enthousiaste applaus van de toeschouwers maakt het afleggen van de 42.195 meter net wat gemakkelijker. Er zijn weinig marathons met een parcours als die van Münster. Van het stadspaleis rennen de atleten en recreatieve lopers naar het recreatiegebied langs de Aasee, vervolgens door het Münsterland, om uiteindelijk weer terug te keren naar de stad, naar de finish op de Prinzipalmarkt.

Nederlanders welkom
Vorig jaar hebben zo´n 8.500 hardlopers uit 33 landen deelgenomen aan de marathon. Daarvan kwamen er ruim 80 uit Nederland. Maar in Münster willen ze nog veel meer Nederlandse deelnemers uit de grensstreek. Het is tenslotte maar een uurtje rijden en er rijdt zelfs een directe trein. De Volksbank-Münster-Marathon betaalt voor elke groep van minimaal 20 personen (minstens 10 lopers) die met de trein of de bus naar Münster reist een deel van de reiskosten, tot maximaal 50%. Onder alle individuele deelnemers uit Nederland verloot de organisatie een gratis overnachting met een startbewijs en een paar loopschoenen. Een goed argument om de marathon nog meer oranje te laten kleuren. Er is bij het evenement al een Holland Paviljoen met tulpen en kaas, en de caravan van ‘das andere Holland’ staat er trouwens ook om reclame te maken voor de Nederlandse grensstreek.

Inschrijven is mogelijk tot de dag voor het loopfestijn. Meer informatie over de marathon, de verloting en de korting op de reiskosten voor Nederlanders ga je naar de website.

Foto: Thomas Wenning.

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.