De 50 bizarste verkeersregels ter wereld

Als je op vakantie gaat moet je altijd even wennen aan de verkeersregels als je de weg op gaat. Het is allemaal toch net even anders dan in Nederland. Nu gaat autorijden in je eigen land iedereen wel goed af, maar er zijn in het buitenland een hoop bizarre regels waar je rekening mee moet houden als je in de auto stapt. Wist je bijvoorbeeld dat je in de Amerikaanse staat California als vrouw niet in een galajurk een auto mag besturen? Of dat het in Michigan verboden is om midden op de weg de krant te gaan lezen als je pech hebt met je auto? (Je gaat je dan toch afvragen wat er gebeurd is, waardoor zo’n wet nodig was?). Maar niet alleen in Amerika bedenken ze rare regels, ook in Europa kunnen ze er wat van. Zo moet je in Denemarken eerst onder je auto kijken voordat je wegrijdt, om te zien of er iemand onder zit (Serieus wat is hier gebeurd om deze wet een noodzaak te maken?). En in Cyprus mag je niet eten of drinken in de auto. Zelfs een slokje water nemen is verboden! Hoewel de ene wet misschien meer invloed heeft op je dagelijks leven dan de andere, is het wel leuk om ze allemaal te zien. Bekijk daarom hieronder de infographic van de Huffingtonpost over de 50 bizarste verkeersregels ter wereld:

50_Insane_Laws2

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.