De makkelijkste tent om op te zetten is opblaasbaar

De meeste kampeerders kennen de frustratie wel: Heb je de hele dag gereden moet je je tent nog opzetten. Gezeur met stokken en tentdoeken die niet meewerken. Dat kan nu allemaal voorbij zijn met deze innovatieve tent van Heimplanet. ‘The Cave’, zoals de tent genoemd is, heeft namelijk opblaasbare tentstokken. Het enige wat je hoeft te doen is de tent opblazen en hij staat. Dat maakt het leven deze zomer toch een stuk makkelijker. Hoe eerder de tent staat, hoe eerder jij van je vakantie kan gaan genieten!

Opzet
‘The Cave’ en de andere tenten van Heimplanet zijn gemaakt in de vorm van een diamant. Volgens makers Stefan Clauss en Stefan Schulze Dieckhoff is het de sterkste structuur die we kennen in de natuur. Het zorgt ervoor dat de druk verdeeld wordt over de hele tent, in plaats van op een punt. De tenten zijn heel makkelijk op te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is ze op te pompen. Dit kan gewoon met een luchtbedpomp. Het tentdoek zit vast aan de opblaasbare stokken, dus je hoeft verder niets vast te maken. De tent zet zichzelf als het ware op. Ook aan lekke stokken is gedacht, het is namelijk geen ramp als er een of twee stokken leeg zijn. Dan dragen de overgebleven stokken de tent. Er zit ook een reparatiekit bij de tent, zodat je hem ter plekke kan maken mocht dat nodig zijn. Hoewel het nog steeds meer werk is dan een 2seconds tent, heb je wel meer ruimte. In de Cave tent passen drie personen.

Bijzonder
De vorm van de tent is op zich al bijzonder. Je ziet de diamant structuur duidelijk terug als je naar de tent kijkt. Maar dit opmerkelijke design heeft nog een ander voordel: De tent is enorm stevig. Er is een variant, de Maverick (kost wel €5000), die in staat is om te blijven staan met een windsnelheid van 180 km/uur. Dus als je hele woeste plannen hebt is dit de tent voor jou. De Cave variant is ten eerste iets goedkoper (te krijgen vanaf €550,-) en voor de gewone kampeerder goed genoeg. Deze tent kan namelijk windsnelheden tot 120 km/uur aan. En dit hoop je al niet tegen te komen op vakantie. Er is ook nog een “budget” tent, te krijgen voor €399,- (nog best duur), ‘The Wedge’.

Voor meer informatie ga je naar de website of bekijk de onderstaande video:
Foto: Heimplanet.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.